"100 Entelektüel Projesi" - Son Dakika
Kültür Sanat

"100 Entelektüel Projesi"

"100 Entelektüel Projesi"

Çin Halk Cumhuriyeti'nin halka mal olmuş 100 ismi, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in davetlisi olarak Türkiye'ye geldi Önümüzdeki günlerde sinema oyuncusu Jackie Chan ve Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Mo Yan'ın da Türkiyeye gelmesi planlanıyor

06.09.2013 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin Halk Cumhuriyeti'nin halka mal olmuş 100 ismi, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in davetlisi olarak Türkiye'ye geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, edebiyatçı, ekonomist, köşe yazarı, genel yayın yönetmeni, rektör, kanaat önderi gibi topluma şekil veren unvanlar taşıyan 100 Çinli entelektüel Türkiye'ye misafir oluyor.

"100 Entelektüel Projesi" kapsamında nisan ayından bu yana Türkiye'yi ziyaret edenler arasında filozof Konfüçyüs'ün 73. kuşaktan torunu Prof. Kong Qingdong da yer aldı.

Türkiye ziyaretinde konuşan Qingdong, entelektüellerin ve düşünürlerin farklı coğrafyalara gidip kültür etkileşimine girmesiyle siyasetçilere fazla bir iş kalmayacağını belirtti.

Qingdong, Çin ve Türkiye'nin birbirini çok az tanıdığına dikkati çekti.

Türkiye'nin doğal güzellikleri, tarihi ve kültürüyle tanışma imkanı bulan misafirler, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine de katkı sunuyor.

Kasıma kadar sürecek ziyaretler çerçevesinde, sinema oyuncusu Jackie Chan ve Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Mo Yan'ın da Türkiye'ye gelmesi planlanıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat '100 Entelektüel Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement