11. Türkçe Olimpiyatları'na Doğru - Son Dakika
Yerel

11. Türkçe Olimpiyatları'na Doğru

11. Türkçe Olimpiyatları\'na Doğru

11.Türkçe Olimpiyatları kapsamında Mardin'de gerçekleştirilecek şenlikte, 20 ülkeden 80 öğrenci gösteri sunacak.

22.05.2013 20:34

11. Türkçe Olimpiyatları kapsamında Mardin'de gerçekleştirilecek şenlikte, 20 ülkeden 80 öğrenci gösteri sunacak.

Uluslararası Türkçe Derneği'nce (TÜRKÇEDER) düzenlenen 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Mardin İl Etkinlikleri Düzenleme Komitesi'nce Hilton Garden İnn Oteli'nde basın toplantısı yapıldı.

Tertip Komitesi Başkanı Mardin Valisi Turhan Ayvaz, etkinliğin Mardin'in tanıtımına da büyük katkı sunacağını söyledi.

Türk okullarının yurt dışına barışı, sevgiyi, kardeşliği ve hoşgörüyü götürdüğünü anlatan Ayvaz, şöyle devam etti:

"Her yerde ülkemizi tanıtıyor, dilimizi yayıyorlar. Dilin yayılması araçtır. Türk okulları bunu başardı. Gittikleri her ülkede benimseniyorlar. Diyalogların daha güzel olmasını sağlıyorlar. 11 yıldır ülkemizde yabancı ülkelerle diyaloğun sağlanması için Türkçe Olimpiyatları düzenleniyor. Bu yıl bu olimpiyatlara 140 ülkeden yaklaşık 2 bin öğrenci katılacak. Bu yarışma bittikten sonra Türkiye'nin farklı illerinde gösteri düzenleyecek. 10 Haziran'da da hoşgörü kenti Mardin'de Türkçe Olimpiyatları sahne alacak. Amacımız Mardin'i dünyaya tanıtmaktır. Talebimiz üzerine Türkçe Olimpiyatları farklı dinlerin ve dillerin kenti Mardin'de bütün dünyaya barış şarkılarını sunacak."

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erkol ise 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Mardin'de sahne almasının Mardin adına önemli olduğunu söyledi.

Erkol, "Yeryüzünün neredeyse bütününe okullar götürülmek suretiyle eğitim kurumları kuruldu. Bu eğitim kurumları toplumlar arası kültür alışverişinin gerçekleşmesi, bilginin oraya aktarılması, oradaki insanların bilgiye ulaşımının daha rahat sağlanması noktasında çok önemli bir işlev görmektedir" diye konuştu.

Mardin'deki etkinlik 10 Haziran Pazartesi günü saat 20.00'de Mardin Şehir Stadı'nda gerçekleştirilecek. - MARDİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 11. Türkçe Olimpiyatları'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement