11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları - Son Dakika
Yerel

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

Olimpiyatların Denizli etkinlikleri için katkıda bulunanlara, misafir öğrencilerin eliyle plaket verildi.

03.06.2013 18:10

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Denizli etkinlikleri için kente gelen çocuklar, Pamukkale kavşağında törenle karşılandı.

Isparta'dan iki otobüsle gelen çocuklar, Diyalog Kültür Derneği Başkanı Alaattin Yavaşlar ve Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Denizli Şöleni Koordinatörü Davut İlhan tarafından çiçeklerle karşılanırken, öğrenciler, çok sayıda aracın katılımıyla şehir turu attı.

Atatürk Caddesi, Delikliçınar Meydanı, Lise Caddesi, Ali Aygören Bulvarı, Yenişehir, Adliye, Albayrak Meydanı ve Cinkaya Bulvarı'nda konaklayacakları otele geçen öğrenciler, yol güzergahında sevgi gösterileri ile selamlandı.

Otelde düzenlenen törende olimpiyatların Denizli etkinlikleri için katkıda bulunanlara, misafir öğrenciler eliyle plaket verildi. Denizli Valiliği, Pamukkale Üniversitesi, Denizli Belediyesi, Denizli Ticaret Odası ile etkinliğe sponsor olan firma yetkilileri, konuk öğrencilerinden plaketlerini alırken, onlarla sohbet etti.

Törene, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Bilal Uçar, Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, sponsor firma yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Plaket töreninde yurt dışından gelen bazı öğrencile, Türkçe şarkılar söyledi.

Buradaki törenin ardından misafir öğrenciler, valilik önünden belediyeye kadar olimpiyat yürüyüşü gerçekleştirdi. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement