12. Doğançay Müzesi İstanbul Ortaokullar Resim Yarışması" - Son Dakika
Kültür Sanat

12. Doğançay Müzesi İstanbul Ortaokullar Resim Yarışması"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ile Doğançay Müzesi'nin düzenlediği "12. Doğançay Müzesi İstanbul Ortaokullar Resim Yarışması"nın ödülleri, 31 Mayıs'ta sahiplerini bulacak.

26.05.2016 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ile Doğançay Müzesi'nin düzenlediği "12. Doğançay Müzesi İstanbul Ortaokullar Resim Yarışması"nın ödülleri, 31 Mayıs'ta sahiplerini bulacak.

Kültürel Etkinlikler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ressam Burhan Doğançay'ın hayattayken başlatıp vefatına kadar yürüttüğü yarışmaya öğrenciler bu yıl, tema sınırlaması olmadan serbest çalışmalarıyla katıldı.

Ressam Süleyman Saim Tekcan, küratör ve sanat eleştirmeni Beral Madra, küratör Mehmet Lütfi Şen, Araştırma ve Programlar Direktörü Vasıf Kortun ile Doğançay Müzesi Müdürü Bergin Azer yarışmada jüri olarak görev aldığı yarışmada, Kadıköy Nurettin Teksan Ortaokulundan Su Tuana Ekşi birinci, Göztepe Halil Türkkan Ortaokulundan Mahmut Aydın ikinci, Özel Dragos Bahçeşehir Kolejinden Barış Durmuş ise üçüncü oldu.

Dereceye girenlere ödülleri, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda 31 Mayıs'ta düzenlenen törenle takdim edilecek.

Yarışmacıların eserlerinden oluşan serginin açılışının da yapılacağı tören öncesinde, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Çok Sesli Çocuk Korosu konser verecek. Sergi, 6 Haziran'a kadar Cemal Reşit Rey Konser Salonu fuaye alanında görülebilecek.

Burhan Doğançay

Burhan Doğançay, 11 Eylül 1929'da İstanbul'da doğdu. İlk sanat eğitimini ressam babası Adil Doğançay ve Arif Kaptan'dan alan Doğançay, 1950 ile 1955 yılları arasında Fransa'daki Academie de la Grande Chaumiere'de sanat kurslarına katıldı. 1953'te Paris Üniversitesinde iktisat alanında doktora yapan Doğançay'ın, "Hat Sanatına Saygı" isimli eseri 2003'te Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu binasına asıldı.

Doğançay, 16 Ocak 2013'te İstanbul'da hayatını kaybetti.

Sanatçı adına, Doğançay Müzesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ortaklığıyla 2005 yılından bu yana resim yarışması düzenleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 12. Doğançay Müzesi İstanbul Ortaokullar Resim Yarışması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement