12 Eylül Dönemindeki İdamlar - Son Dakika
Yerel

12 Eylül Dönemindeki İdamlar

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 12 Eylül askeri darbesi döneminde, sol ve sağ görüşe mensup bir çok gencin, oynanan oyunlar sonucunda idam edildiklerini belirtti.

06.10.2011 11:41

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 12 Eylül askeri darbesi döneminde, sol ve sağ görüşe mensup bir çok gencin, oynanan oyunlar sonucunda idam edildiklerini belirtti.

Selçuk Özdağ, Necdet Adalı ve Mustafa Pehlivanoğlu'nun idam edilişlerinin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 1980-1984 yılları arasında 50 kişinin idam edildiğini hatırlattı.

Darbe öncesinde Türkiye üzerinde, emperyalist güçlerin oynadığı oyunlarla, gençlerin birbirine kırdırıldığını, cuntacı anlayışın da sol ve sağ görüşe sahip gençlerin infazını gerçekleştirdiğini belirten Özdağ, şöyle devam etti:

"Özellikle o yıllarda sol görüşe sahip olan gençler Türk solunu temsil edemediler, Türk bayrağı yerine orak çekiç bayraklarla yürüdüler. Stalin, Mao, Lenin posterleriyle yürüdüler. Ama ne olursa olsun onlar Türk gençliğiydi ve biz bu değerlerimizi yitirdik. İnşallah gençlerimiz artık bu oyunlara gelmeyecekler çünkü Türkiye lider ülke olma yolunda hızla ilerliyor. Gençlerimiz okullu oluyorlar, eğitimli oluyorlar gerçekleri ülkemiz üzerine oynanan oyunları daha net görebiliyorlar. Türkiye'de insanlar etnik kökene, mezhebe, siyasi görüş ayrılığına takılmayacaklar kardeşçe yaşayacaklardır."

Özdağ, açıklamasında, halen "Ergenekon" davasında yargılanan kişilerin ve arkadaşlarının da geçmişte Mao ve Lenin posterleriyle, orak çekiçli bayraklarla yapamadıklarını bugün Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla yapmak istediğini" savunarak, "Türkiye'de hiç kimse değerleri istismar etmemelidir. Bu

kişiler gerçek yüzleriyle gerçek kimlikleriyle ortaya çıkmalıdır. Artık kelimeleri giydirmekten vazgeçmeliyiz. Geçmişteki hükümetler iktidarlarını cuntacılarla, darbecilerle, sermayedarlarla, medya patronlarıyla paylaşmıştır. AK Parti iktidarını sadece Türk milletiyle paylaşmaktadır. Gücünü de millet iradesinden almaktadır" dedi.

- MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 12 Eylül Dönemindeki İdamlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement