12 Yıllık Sır Perdesini 'Polizei Hakan' Çözdü - Son Dakika
Güncel

12 Yıllık Sır Perdesini 'Polizei Hakan' Çözdü

12 Yıllık Sır Perdesini \'Polizei Hakan\' Çözdü

GEORGINE Krüger, 2006'da okul dönüşü evinin önünde kaybolmuştu.

05.12.2018 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GEORGINE Krüger, 2006'da okul dönüşü evinin önünde kaybolmuştu. Polis, 12 yıl boyunca küçük kızdan haber çıkmayınca, ölmüş olduğundan hareket etti. Krüger'in oturduğu bölgede küçük çocuklara sarkıntılık yapan kişileri araştıran Berlin cinayet masası ekipleri, aynı sokakta oturan Ali K.'dan şüphelendi. Üç çocuk babası Bursalı Ali K.'nın katil olup olmadığını anlamak için de Berlin dışında görevli Türkiye kökenli polis memuru Hakan'ı da ekibe kattı.

EVİNE KADAR GİRDİ

Ali K.'nın sürekli uğradığı kahveye giden ve kendisini deterjancı olarak tanıtan Hakan, önce kahvedekilerle ahbap oldu. Onlarla okey ve her türlü iskambil kağıdı oyunlarını oynadı. Fanatik Fenerbahçeli olarak maçları izledi. Kahvehaneci Erman'ın milliyetçi olduğunu öğrenince, kendisinin de ülkücü olduğunu söyledi. Solcuyla solcu, sağcıyla sağcı oldu. Bol bol Türkiye siyasetiyle ilgili konuştu, futbol muhabbeti yaptı. Yavaş yavaş da Ali K. ile samimi oldu. Evine girdi, geceleri birlikte eğlenmeye gitti. Herkesin 'sapık' gözüyle baktığı Ali K.'ya "Ortak" diye hitap etmeye başladı. Kimseyle olmadığı kadar Ali K. ile samimi oldu. En sonunda da 12 yıldır yakalanamayan Ali K.'yı adalete teslim etti.

Ali K.'nın gittiği kahvehanedeki arkadaşları: Hasan, Erman ve Taner, 'Sapık Ali' lakabı taktıkları Ali K.'nın yakalanmasına çok şaşırdıklarını anlattı. Üçlü, yakın arkadaş oldukları ve kendisini Hakan olarak tanıtan Türkiye kökenli polisin kendilerini aramalarını bekliyor. (soldan sağa)

GECE HAYATINA TAKILDILAR

Kahvehanenin Rizeli sahibi Erman, polis Hakan'ın önceleri sadece çay içip gittiğini söyledi. Daha sonra oyun oynayanların masasına oturduğunu söyleyen Erman, "Kahvede birkaç kişi ile yakınlaştı. Sonra da Ali K. ile ahbap oldu. Biz üç kişi beraber zaman geçirdik. Sonra kahveye takılanlar arasında en samimi arkadaşı Ali K. oldu. Onunla gece hayatına takıldılar. Almanya'nın başka şehirlerine birlikte gittiler. Ona ortak iş yeri açma sözü verdi. Ali de onunla çok samimi oldu" dedi.

ALİ'YE PARA ÖDETMEZDİ

Polis Hakan'ın kahvehanede arkadaşlık ettiği müşterilerden Taner ise, şöyle konuştu: "Çok eğitimli bir insandı. Her konuda fikri vardı. Bizimle oyun oynarken mutlaka Ali ile ortak olurdu. Parti kalınca hesabı Ali'ye ödetmezdi. Sürekli 'Ortak' diye çağırırdı. Okeyi anlına koyardı oynarken. Bazen bizim hesabımızı da öderdi. Bonkör biriydi. Ali ile otomatlarda çıplak kadınlara bakmaya başladılar. Açıkçası biz aramızda bazen diyorduk 'Kim bu Hakan. Niye bizim buralara geliyor' diye. Bir yılı aşkın süre gelip gitti. Ali K.'nın evine gitmeye başladı. Bit pazarlarını dolaştılar. Kanka oldular. 'Bu sapık Ali'de ne buldu bu adam. Bu da mı sapık' diye arkalarından konuştuğumuz da oldu. Ali'ye beş altı yıldır sapık diyorduk. Araplar Ali K.'yı dövmek istedi. Buralara baskın yatılar. Küçük bir Arap kızına tacizde bulunmuş. Araplar bize öyle anlattı. Biz de o günden beri ona 'Sapık Ali' diyorduk. Ama o hiç bu suçlamaları kabul etmiyordu. 'Kapıyı açarken kıza elim çarptı' derdi. Ancak çok sinsi biriydi. Fırsatçı bir kişiliği vardı. O küçük kız olayından sonra anne ve babası onunla görüşmeyi kesti."

'HAKKINIZI HELAL EDİN' DEDİ, GİTTİ

Polis Hakan'ın kahvehaneye geldiğinde ilk samimi olduğu kişilerden biri olan Hasan ise şunları söyledi: "Hakan nabza göre şerbet veriyordu. Sol görüşlülerle Tayyip Erdoğan'ı eleştiriyordu, milliyetçilerle ayrı konuşuyordu. Yalnız her konuda bilgisi vardı. Herkesle diyalog kuruyordu. Ali K.'nın evinde yemek yiyordu. Bir gün Ali K.'ya 'Sayende uzun süreden beri ilk kez sıcak çorba içtim. Yengenin eline sağlık' dedi. Ali K. yakalanmadan bir gün önce geldi. Çay içtik, bizimle vedalaştı. 'Ben artık Berlin'e gelmeyeceğim. Hakkınızı helal edin' dedi. Elini sallayarak gitti. Dünden beri arıyoruz, telefonlara da çıkmıyor. Bizim bir WhatsApp grubumuz var. Orada yazılanları okuyor, ama yazmıyor. Onun olayı çözen polis olduğunu sonradan öğrendik."

'ALİ'NİN OĞLU DA POLİS'

İsmini vermek istemeyen Ali K.'nın yakın arkadaşlarından biri ise şunları anlattı: "Ali K. ile çok yakındık. Ailece görüşüyorduk. Onun 22, 18 ve 3 yaşlarında üç çocuğu var. Oğlu polis. Aile şokta. Polis evden ayrılmamalarını söylediği için evdeler şimdi. Kimseyle görüşmüyorlar. Ali K. benim de evime gelip gidiyordu. Şok olduk. Hepimizin küçük çocukları var. 'Acaba bu adam kendi arkadaşlarının çocuklarına da mı zarar verdi' diye aklımıza takılıyor."

GEORGINE KRÜGER OLAYI NEDİR?

Georgine Krüger, 25 Eylül 2006'da okuldan çıkıp otobüse bindi. Evlerinin yakınlarındaki durakta indi. Ardından da sırra kadem bastı. Polis, 14 yaşındaki küçük kızı canlı bulabileceği ihtimaliyle Berlin'de yaşadığı Alt Moabit semti ve çevresinde geniş çaplı arama yaptı. Ancak hiçbir şekilde kıza ulaşamadı. Küçük kızla ilgili 300 kadar belge, bulgu ve bilgiye ulaştı. Tüm bunlar olayın sırrını aydınlatmaya yetmedi. Gelen bir ihbar üzerine Berlin dışındaki ormanlık alanda aramalar yapıldı. Ancak yine bir sonuç elde edilemedi. 2012 yılında Ali K. apartmanın kömürlüğünde küçük bir kıza tacizden ceza alınca, polis uzun süre Ali K.'yı takibe aldı. Son altı aydır da telefonlarını dinledi. Ali K.'nın oturduğu semtteki kahvehaneye gidip oradakilere Georgine'nin fotoğrafını gösterdi. Fotoğrafa bakanlar arasında Ali K. da vardı. O da polise kızı tanımadığını anlattı. Ali K. şimdi cezaevinde yargılanacağı günü bekliyor.

Ali K., 2012'de küçük bir kızı yaşadığı binanın kömürlüğüne bu kapıdan zorla götürerek tacizde bulunmaktan ceza almıştı. Savcı ve polis Georgine'ye Ali K.'nın yine bu kömürlükte tecavüz edip öldürdüğünden hareket ediyor.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel 12 Yıllık Sır Perdesini 'Polizei Hakan' Çözdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement