14 Mart Tıp Bayramı - Son Dakika
Güncel

14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Uzm. Dr. Samet Bayrak'ın arşivinden oluşan fotoğraf sergisi açıldı.

14.03.2020 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Uzm. Dr. Samet Bayrak'ın arşivinden oluşan fotoğraf sergisi açıldı.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen serginin açılışında bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, böyle anlamlı bir sergiyi açtığı için Uzm. Dr. Samet Bayrak'a teşekkür ettiğini söyledi.

"Sağlıkla ilgili hassas günler geçirdiğimiz bu dönemde, çevremize ve toplumumuza katkımız olması için, öncelikle kendi sağlığımıza özen göstermeliyiz" diyen Prof. Dr. Dağlı, şöyle devam etti:

"Mensubu olmaktan büyük gurur duyduğum tıbbiyenin Cumhuriyetimizin şekillenmesinde olduğu gibi, Gaziantep'in kurtuluş mücadelesinde de tıbbiyeliler büyük katkılarda bulunmuş olup, bugün fotoğraflarla bu tarihin kahramanlarını bir kez daha minnetle anıyoruz."

Prof. Dr. Dağlı, sağlıkta şiddetin olmadığı, sağlıklı, huzurlu ve nice 14 Mart kutlamaları temennilerinde bulundu.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın ise 14 Mart tarihinin Türk tıbbının ruhu ve 101 yıl önce yakılan bir meşale olduğuna vurgu yaptı.

Prof. Dr. Akkın, "101 yıl önce bu meşalenin yakıldığı ortama benzer şekilde yine küresel bir biyolojik güç karşısında; sağlık hizmeti alanlar, sağlık hizmeti sunanlar, sağlık otoritesi meslek birlikleri bir güç birliği içinde büyük bir mücadele yürütüyor" ifadelerini kullandı.

Bu mücadele ruhu bağlamında Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Uzm. Dr. Samet Bayrak'ın arşivinden Antep Harbinde Sağlık Hizmetleri konulu bir sergi açılışında bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını kaydeden Prof. Dr. Akkın, "Hepimiz adına teşekkür ediyor, 14 Mart Tıp Bayramınızı kutluyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Uzm. Dr. Samet Bayrak da, "Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşı'nda İstanbul'dan Bandırma Vapuru ile Samsun'a giderken tıbbiyelilerle yola çıktıysa, Antep'teki mücadele de tıbbiyelilerle başlamıştır" şeklinde konuştu.

Tıbbiyelilerin vatan savunmasında daima ön planda olduğuna dikkat çeken Uzm. Dr. Bayrak, "Bugünkü sergimiz Antep harbindeki sağlık hizmetleri. Bana bu fırsatı tanıdığınız için hepinize teşekkür ediyor, Tıp Bayramınızı kutluyorum" dedi.

Konuşmaları ardından toplu kurdele kesimiyle açılan sergide, Uzm. Dr. Samet Bayrak, fotoğraflarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bayram, Genel Sekreter Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Prof. Dr. Ayşen Bayram, SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Avukat Aybüke Yıldırım, SANKO Üniversitesi Mesul Müdürü Dr. Suat Özerbaş, Hastane Müdürü Hüseyin Söylemez ile akademisyenler, hekimler, idareciler ve öğrenciler katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 14 Mart Tıp Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement