15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 15 Temmuz'da şehit olan seramik ustası Servet Asmaz'ın ailesi ile TRT binasındaki olaylarda yaralanan Yaşar Parlak'ı ziyaret etti.

11.07.2017 20:25

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 15 Temmuz'da şehit olan seramik ustası Servet Asmaz'ın ailesi ile TRT binasındaki olaylarda yaralanan Yaşar Parlak'ı ziyaret etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kemaliye Cami'sinde mevlit okundu.

Vali Memiş, buradaki programın ardından Asmaz'ın Kelkit ilçesine bağlı Aksöğüt köyündeki evini ziyaret ederek, annesi Hümeyra Asmaz'la görüştü.

Memiş, darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde şehitlerin gayretleriyle önlendiğini söyledi.

Asmaz'a Allah'tan rahmet dileyen Memiş, demokratik seçimle gelmiş hükümeti bertaraf etmek için kökü dışarıda olan terörist unsurlara karşı durmanın öncelikle kendi görevleri olduğunu vurguladı.

Memiş, tarihin, görevi olmadığı halde sırf vatandaşlık iç güdüsüyle, milli ve manevi değerleri korumak için sokağa çıkanları yazacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Acınızın büyüklüğü karşısında her laf kifayetsiz kalır ama bu konuda yüce dinimize sarılmaktan başka çare yok. Allah, Kur'an-ı Kerim'de şehitliğin Peygamber Efendimizin makamına yakın bir mertebe olduğunu söylüyor. Biz de buna inanıyor ve iman ediyoruz. Servet kardeşimiz önceden sadece senin evladındı artık yüce Türk milletinin evladıdır. Sizler de bize emanetsiniz. Allah hepinizden razı olsun."

Memiş, ev isteğinde bulunan Hümeyra Asmaz'a, bu konuda gereken her türlü desteği sağlayacakları sözünü verdi.

Vali Memiş, TRT'yi işgale kalkışan darbecilere direnirken yaralanan gazi Yaşar Parlak'ı da merkeze bağlı Kale köyündeki evinde ziyaret etti.

Parlak'la bir süre görüşen Memiş, terör saldırılarında şehit polis memuru Cengiz Erkan, şehit asteğmen Murat Akçay, şehit er Murat Yıldız, şehit komiser Tamer Aktaş ve şehit teğmen Recep Erdoğan'ın kabirlerini de ziyaret etti.

Ziyaretlerde Vali Memiş'e AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Jandarma Alay Komutanı Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement