15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

BİLECİK/ Bilecik ve Kütahya'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında yürüyüş düzenlendi.

15.07.2017 23:34

BİLECİK/ Bilecik ve Kütahya'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Bilecik'te, "Milli Birlik Yürüyüşü" öncesinde Bilecik Belediyesi tarafından Bahçelievler Mahallesi'nde yaptırılan "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anıtı"nın açılışı yapıldı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, açılışta yaptığı konuşmada, her şartta devletin, milletin, bayrağın ve kutsal değerlerin yanında olduklarını söyledi.

15 Temmuz'u unutturmayacaklarını vurgulayan Yağcı, "Bugün o geceyi aydınlık yarınlara döndüren o kahramanları, şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad etme adına 249 şehidimiz anısına bu anıtının açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu anıt 'Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Vatan, Tek Devlet' ilkesiyle, inancıyla hareket eden milleti, tankların, topların, tüm şer düşüncelerin ve silahların durduramayacağının en güzel göstergesidir." diye konuştu.

Vali Tahir Büyükakın da tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Tarihimizin benzer dönemlerinde milletimizin fedakar evlatları ne yaptılar ise geçen sene bugün de fedakar evlatlarımız, bacılarımız aynı şeyi yaptılar. Gözlerini kırpmadılar, canlarını esirgemediler. Tankların, silahların üzerine yürüdüler. Çünkü yola çıkarken şehit olmayı göze almışlardı." ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından kortej eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar "Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Yürüyüşe, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Jandarma Alay Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, siyasi partilerin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Kütahya

Kütahya'da ise Memur-Sen üyeleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 249 şehidin fotoğraflarının yer aldığı önlüklerle yürüyüş gerçekleştirdi.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla tarihi Ulu Cami önünde toplanan sendika üyeleri, FETÖ'yü protesto eden sloganlar attı. Daha sonra üyeler, üzerilerindeki önlükte ismi ve fotoğrafı bulunan şehidin adının okunmasıyla, "Burada" diye bağırdı.

Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi Fatih Köse, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz 2016'da ülkenin işgalin ve parçalanmanın eşiğinden döndüğünü hatırlattı.

FETÖ'nün hain bir şekilde millete boyun eğdirmeye çalıştığını belirten Köse, şöyle konuştu:

"Bu girişimi bir darbenin yanında bir işgal girişimi olarak değerlendiriyoruz. Hain darbe ve işgal girişiminde 8 binden fazla askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74 tank, 246 zırhlı araç, 3 askeri gemi ve 4 bine yakın silah bu millete karşı kullanıldı. Meclis, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT saldırıya uğradı. Genelkurmay Başkanlığı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, TRT ve onlarca kurum işgal edildi. Onlarca kurumun işgalini ise millet engelledi. Darbe girişimi sonucu 249 kahraman kardeşimiz şehit, 2 bin 193 kardeşimiz de gazi oldu."

Daha sonra grup, ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak Zafer Meydanı'na kadar yürüdü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement