15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni

İstanbul Valisi Vasip Şahin, ihanet odaklarının millet içerisinde tekrar ilerlememesi için eğitimcilere önemli görevler düştüğünü belirterek, "Bağımsız düşünen, kendisine verilen bilgiyi sorgulayan, nedenini, niçinini merak edip araştırabilen ve bir mantık süzgecinden geçirdikten sonra onu...

14.07.2017 17:48

İstanbul Valisi Vasip Şahin, ihanet odaklarının millet içerisinde tekrar ilerlememesi için eğitimcilere önemli görevler düştüğünü belirterek, "Bağımsız düşünen, kendisine verilen bilgiyi sorgulayan, nedenini, niçinini merak edip araştırabilen ve bir mantık süzgecinden geçirdikten sonra onu bu milletin emrinde bir fikir haline dönüştürebilen gençlere ihtiyacımız var." dedi.

Cumhurbaşkalığı himayelerinde Zeytinburnu Şehit Tolga Ecebalın İmam Hatip Ortaokulu'nda "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni" düzenlendi.

Vali Şahin, törende yaptığı konuşmada, bu ülkenin istiklaline, istikbaline, geleceğine, kaderine el koymaya ve onu tersine çevirmeye çalışanların, vatanına ihanet edenlerin, milletten çok büyük tokat yediğini belirtti.

Bu milletin hiçbir zaman vesayete boyun eğmediğini, tarihi boyunca hiç devletsiz kalmadığını, iradesini başkalarının eline hiçbir zaman teslim etmediğini dile getiren Şahin, dünyanın 15 Temmuz'dan ders aldığını vurguladı.

İhanet odaklarının millet içerisinde tekrar ilerlememesi için eğitimcilere önemli görevler düştüğünü kaydeden Şahin, "Bağımsız düşünen, kendisine verilen bilgiyi sorgulayan, nedenini, niçinini merak edip araştırabilen ve bir mantık süzgecinden geçirdikten sonra onu bu milletin emrinde bir fikir haline dönüştürebilen gençlere ihtiyacımız var. Yetiştirdiğimiz nesilleri soru sorabilen, sorgulayabilen, hakikati arama cesareti olan insanlar olarak yetiştirmemiz lazım." şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de bir tarihçi olarak 15 Temmuz'u değerlendirdi. Yelkenci, tarih sayfalarında birçok ihanetin yaşandığını, ancak kanı akanın da akıtanın da aynı milletten olduğu bir ihanete rastlanmadığını belirtti.

-"Biz 365 gün onlarla yaşıyoruz"

Okula adı verilen 15 Temmuz şehidi Tolga Ecebalın'ın babası Tarık Ecebalın, oğlunun yaşadığı evi müzeye dönüştürdüğünü ve öğrencilerin ziyaret etmesini istediğini dile getirdi.

Bütün dertlerinin o geceyi unutturmamak olduğunu belirten Ecebalın, "Bizim unutmak gibi bir şansımız yok, biz unutmayacağız, biz 365 gün onlarla yaşıyoruz." diye konuştu. Oğlunun "Bir gün gidersem boşuna gitmem, sokakları sallayarak giderim." dediğini anlatan Ecebalın, "Tolgalar bu ülkede hiç bitmeyecek." dedi.

"Babalarını kaybettiler ama devletlerini kaybetmediler"

15 Temmuz şehidi Mehmet Şefik Şefkatlioğlu'nun eşi ve gazi Vahide Şefkatlioğlu da bu ülke için bir kere değil, bin kere ölüneceğini ifade etti.

Çocuklarının, 15 Temmuz'dan sonra babasız kaldığını ama ülkelerini, devletlerini kaybetmediklerini belirten Şefkatlioğlu, "Diyorlar ya 'niye çıktın, tek adam için değer mi?' Biz, ülkemiz ve milletimiz için çıktık, evlatlarımıza güzel bir ülke bırakmak için çıktık. Gençlere, ülkelerinin değerli olduğu, kolay kazanılmadığının anlatılması gerekir." dedi.

15 Temmuz gecesi, ehliyeti olmadığı halde eşinin hafriyat kamyonuyla vatandaşları Taksim'e taşıyan Şerife Boz da anasız, babasız yaşanacağını ama vatansız yaşanamayacağını söyledi.

"15 Temmuz'un Hikayesi" video gösteriminin ardından yapılan dua ile etkinlik sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement