17 Yıldır Geleneklerini Sürdürüyorlar - Son Dakika
Yerel

17 Yıldır Geleneklerini Sürdürüyorlar

17 Yıldır Geleneklerini Sürdürüyorlar

150 yıllık bir tarihe sahip olan Balıkesir’in Manyas ilçesinin kırsal mahallelerinden İrşadiye’de (Seyitler) geleneksel köy hayrı etkinliğinin 17’ncisi gerçekleştirildi.

11.08.2015 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

150 yıllık bir tarihe sahip olan Balıkesir'in Manyas ilçesinin kırsal mahallelerinden İrşadiye'de (Seyitler) geleneksel köy hayrı etkinliğinin 17'ncisi gerçekleştirildi.

İlçenin en yüksek rakımlı kırsal mahallesi olan İrşadiye Mahallesi'nin İstanbul'a çok göç verdiğini, halen İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde İrşadiyeliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin İrşadiyeli 700 üyesi olduğunu söyleyen dernek başkan Kadir Özdemir, "Bu yıl 17.sini düzenlediğimiz köy hayrımız gayet güzel bir şekilde organize ettiler. Bizim köyümüz Kafkasya'dan göç etmiş,150 yıllık bir geçmişimiz var.Mahalle halkımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Köy hayrını düzenleme komitesi adına konuşan Ahmet Yavuz ise, "1999 yılında Timurtaş Uçar hocamızla başlattığımız ve her yıl Ağustosun ilk Pazar günü yaptığımız geleneksel hayrımızı gelecek yıllarda da gençlerimiz gönül birliği içerisinde ve huşu içerisinde devam ettirirler" diye konuştu.

İrşadiye Mahallesi Muhtarı Şevket Kaya da, "Mahallemizin 17.mevlidini yapmış olduk, İstanbul'da ki mahallelerimizin de katkıları ile bu güzel etkinliği gerçekleştirdik. Mahalle hayrımıza gelenden de gelmeyenden de Allah razı olsun" dedi. Bandırma'dan etkinliğe katılan Mustafa Hasdal ise, "Bu cemiyet gayet güzel. Allah devamını nasip etsin. Bundan sonra da daha güzel bir şekilde inşallah devam eder" şeklinde konuştu. Son yapılan etkinliğe, Manyaslı din görevlileri ile Ömer Döngeloğlu, Dursun Ali Erzincanlı da katıldı. Etkinlikte, Kur'an-ı Kerim, ilahiler okunurken, Döngeloğlu konuşması, Erzincanlı'da şiirleri ile programa katıldı. Yapılan toplu dua sonrası, öğle namazı kılındı. Etkinliğe katılanlara etli pilav ve irmik helvası ikram edildi. İrşadiye Mahallesi'nde ki etkinliğe, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin ve binlerce vatandaş katıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 17 Yıldır Geleneklerini Sürdürüyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement