18 Mayıs Müzeler Günü - Son Dakika
Güncel

18 Mayıs Müzeler Günü

18 Mayıs Müzeler Günü

Kocaeli Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 18 Mayıs Müzeler Günü dolayısıyla program düzenledi.

18.05.2018 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 18 Mayıs Müzeler Günü dolayısıyla program düzenledi.

Kocaeli Müzesi'nde düzenlenen programa, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Vali Yardımcısı Osman Ekşi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Kocaeli Müze Müdür Vekili Rıdvan Gölcük, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Aksoy, burada yaptığı konuşmada, tarihsel süreç içerisinde var olan değerlerin mevcut ve sonraki kuşaklara aktarılması bakımından müzelerin önem taşıdığını söyledi.

Anadolu topraklarının birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Aksoy, "Bu medeniyetin izlerini günümüze kadar taşıyan bir coğrafyada yaşıyoruz. Bizlere düşen bu medeniyetlerin izlerini korumak ve bizden sonraki kuşaklara da aktarabilmektedir." diye konuştu.

Aksoy, bu anlamda Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda üniversitelerle işbirliği içerisinde birçok alanda önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Kocaeli'de müzecilik belirli bir alt yapıya ve birikime sahip. Arkeologlarımız ve müzelerimiz gerçekten büyük bir özveri içerisinde çalışıyorlar. Türkiye'de, geçtiğimiz yıllarda yabancı kazı başkanları ve yabancıların kontrolündeki kazı çalışmaları çok daha yaygındı. Artık son yıllarda üniversitelerimiz bu konuda kendilerini geliştirdi ve birçok alanda kazı yapılan çalışmalar üniversitelerimizdeki değerli hocalarımızın gözetiminde sürdürülüyor. Bu da arkeolojinin ülkemizde daha iyi bir noktaya gelmesinde bizlere umut veriyor. Kocaeli çok önemli tarihi mekanlara sahip bir kent. Bunların korunması ve geliştirilmesi bakımından çok önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor."

Konuşmaların ardından Kocaeli Müze Müdür Vekili Gölcük, "Batı Nekropoli Kazıları" konulu sunum yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18 Mayıs Müzeler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement