19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer ile AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

18.09.2018 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer ile AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ürkmezer, mesajında, kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak ve aziz Türk milletini var etmek için üstün bir cesaret göstererek canlarını ortaya koyan gazilere bir minnet borcu olarak idrak edilen bu günün en içten duygularla kutlanması gerektiğini belirtti.

Şehadet ve gaziliğin her Türk evladının gönlünde ulaşılabilecek en üstün mertebeler olduğunu ifade eden Ürkmezer, şunları kaydetti:

"Zaferlerle dolu soylu Türk tarihinin temelinde de bu kahramanlık ruhu ve inanç vardır. Türkiye Cumhuriyeti de aynı ruh ve milli şuurla kazanılan büyük zaferin, o sağlam temellerin üzerinde yükselmiştir. Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin dün cephede vermiş oldukları şanlı mücadele, bugün Türk gençliğinin en büyük övünç ve feyiz kaynağıdır. Tarihin gördüğü en büyük destanların kahramanları olan şehitlerimiz ve gazilerimiz dün olduğu gibi bugün de yolumuza ışık tutan en önemli yol göstericileridir.

Bu duygu ve düşüncelerle, dış düşmanlara ve onların işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş ve gazi olmuş tüm gazilerimizin gaziler gününü kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tarih boyunca Türk milleti ve Türk vatanı için mücadele eden kahramanlarımıza, aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum."

AK Parti Karabük İl Başkanı Altınöz

Altınöz de mesajında, bu anlamlı günde, bugünleri miras bırakanlara minnet ve şükranlarını sunduğunu ifade etti.

Tarih boyunca kutsal değerler için canlarını hiç düşünmeden feda eden gazilerin, Türk milletinin her zaman gönlünde olacağını aktaran Altınöz, şunları kaydetti:

"Şehitlerimizin kanları ile kazanılmış vatan topraklarımızda yeni bir gelecek inşa etmek için çalışıyoruz. Çünkü vatanımızın bağımsızlığı adına canlarını veren şehitlerimiz ve kanlarını akıtan gazilerimizi asla unutmuyoruz ve unutmayacağız. İstiklal mücadelemizin sonunda yaşadığımız coğrafyanın vatan haline dönüşmesinde ulvi önemi olan şehit ve gazilerimiz, 15 Temmuz 2016 yılında hain terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen girişimde de mukaddes topraklarımızın korunmasına vesile olmuşlardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı, bayrağımızın yere düşmemesi ve milli irade ile birlikte demokrasinin devam etmesi için 15 Temmuz akşamı istiklal mücadelemizin bir örneğini milletimiz göstermiştir.

Milletimizin değerlerimize sahip çıkması ile iç ve dış şer odaklarına karşı daha da güçleneceğiz ve ülkemizi hak ettiği yere taşıyacağız. 19 Eylül Şehitler ve Gaziler Günü'nde bu mukaddes toprakları için kanlarını ve canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, ailelerine başsağlığı diliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement