19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

19 Eylül Gaziler Günü

Kastamonu'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

19.09.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bal, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Başkanı Ali Cesuroğlu tarafından Atatürk Anıtı'nda çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Cesuroğlu, son dönemde teröre verilen şehitlerin herkesi derinden yaraladığını söyledi.

Bugünün vatanı için canını ortaya koyarak savaşan ve gazilik onuruna erişen kahramanların şeref günü olduğunu vurgulayan Cesuroğlu, "Bugün gazi olmanın gurur ve kıvancını bir kez daha büyük bir coşku ile yaşıyoruz. 19 Eylül büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında Türk'ün kahramanlık ve cesaretinin taçlandığı bir gündür. 19 Eylül atalarımızdan bize en büyük mirastır" dedi.

Törenin ardından kentteki bir restoranda Kastamonu Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından gaziler onuruna yemek verildi.

Burada konuşan Vali Günaydın, şehit yakınlarının ve gazilerimizin yaptığı fedakarlıkların her türlü takdirin üzerinde bulunduğunu ifade etti.

Devlet olarak her zamana yanlarında ve hizmetlerinde olduklarını söyleyen Günaydın, "Bu konuda şanslı bir vilayetiz, her konuda duyarlı gazilerimiz, gazi ve şehit yakınlarımız var. Kendilerinden ziyade toplumun isteklerini bize iletiyorlar. Bu bizi fazlasıyla memnun ediyor" dedi.

Törene AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Mustafa Gökhan Gülşen ve Metin Çelik, İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan ile gaziler ve şehit yakınları da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement