19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Ordu'nun Ünye ilçesinde, yaşları 40 ile 60 arasında değişen ve kendilerine "Ünye'nin Dünkü Çocukları" adını veren grup, minder ve kule gösterileriyle etkinliklere katıldı.

19.05.2017 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Ünye ilçesinde, yaşları 40 ile 60 arasında değişen ve kendilerine "Ünye'nin Dünkü Çocukları" adını veren grup, minder ve kule gösterileriyle etkinliklere katıldı.

Ünye Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen tören, çelenk sunumu ve İstiklal Marşı'nın ardından Ünye Atatürk Kapalı Spor Salonunda devam etti.

Salonda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından çeşitli öğrenci grupları gösteri sunarken, Ünye Elele Derneği'nin organizasyonuyla gönüllü gençler tarafından Kickboks gösterisi sunuldu.

Programda, Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası, Wushu Türkiye Şampiyonaları, Boks Türkiye Şampiyonası, Üniversiteler Arası Türkiye Judo Şampiyonası, Gençler Halter Türkiye Şampiyonası, Gençler Greko-romen Türkiye Şampiyonası ile ilde düzenlenen şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri ve madalyaları verildi.

Ödül töreninin ardından, yaşları 40 ile 60 arasında değişen ve kendilerine "Ünye'nin Dünkü Çocukları" adını veren grup da gösterilerde yer aldı.

Ünye'ye gelen ilk Beden Eğitimi Öğretmeni Ali Kayadelen tarafından oluşturulan grup, gençlerle karma şekilde eşli gösteri ve kule gösterisi yaptı.

Grup adına gösteri öncesinde açıklama yapan Ahmet Birben, bayramlık ve çocukluk ruhlarının bitmediğini söyledi.

"1963'ün 19 Mayıs'ını yaşatacağız" diyen Birben, şöyle konuştu:

"1071'den kuruluşa, 19 Mayıs 1919'da yeniden dirilişe bizi Alpaslan Gazi'den, Fatih'ten Yavuz'dan, Kazım Karabekir'den, Mustafa Kemal Atatürk'ten devraldığımız, vatanı kim neye kalkışırsa kalkışsın Ünye'nin Dünkü Çocukları olarak yeni nesillere emanet ederken aynı ruhla, aynı şevkle devredeceğiz. Bilsinler yıkılmayacağız, var olacağız. Grubun kuruluş amacı eski bayramları, çocukluk yıllarını bugüne taşımaktı. 1963'te Ünye'de yapılan 19 Mayıs Bayramını yaşatmayı istedik."

Kutlamalara, Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Koçdemir, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement