19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Akseki ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandıAli Hasan Coşkun Kardeşler İlkokulu'nda düzenlenen törene, Kaymakam Murat Beşikci, Garnizon Komutanı Üsteğmen Kenan Keskin, Belediye Başkan Vekili Halil İbrahim Tellioğlu, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Salih Keser katıldı.

19.05.2016 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akseki ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı

Ali Hasan Coşkun Kardeşler İlkokulu'nda düzenlenen törene, Kaymakam Murat Beşikci, Garnizon Komutanı Üsteğmen Kenan Keskin, Belediye Başkan Vekili Halil İbrahim Tellioğlu, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Salih Keser katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ayhan Gelir, öğrencilerle Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Gelir, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarihte büyük kahramanlıklara imza attığını, çağ kapatarak çağ açtığını söyledi.

Türk milletinin 3 kıtada varlığını bütün dünyaya göstererek, birlik ve dirliğini koruduğunu, 1071 tarihinden bu yana Anadolu'yu yurt edinmiş kahraman ve faziletli bir millet olduğunu vurgulayan Gelir, "Eşi görülmemiş bu kahramanlığının son örneğini Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde millet olarak 19 Mayıs 1919 tarihinde yurdun üzerinde çeşitli planları bulunan devletlere karşı eşsiz bir bağımsızlık mücadelesi vererek kazanılan Kurtuluş Savaşı ile gösterilmiştir." dedi.

Gelir, o tarihte itilaf devletleri tarafından işgal edilmiş vatan topraklarının idaresinin esaret altına alınmış bir milletin, dağılmakta olan bir imparatorluğun, bu olumsuz durum karşısında Samsun'da özgürlük ateşinin yakıldığını belirtti.

Konuşmaların ardından, öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

Akseki Anadolu Lisesi ve Akseki Şahinler Çok Programlı Lise öğrencileri folklor gösterileri sundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement