1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarına Tepkiler

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 1915 olaylarına ilişkin iddiaların uluslararası bir yalan olduğunu söyledi.

25.04.2015 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 1915 olaylarına ilişkin iddiaların uluslararası bir yalan olduğunu söyledi.

Perinçek, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum ve ressam Bedri Baykam'ın da aralarında bulunduğu bir grup, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını Kadıköy Şaşkınbakkal'da "Büyük Halk Yürüyüşü" ile protesto etti. Ellerinde Türk bayrakları bulunan ve çeşitli sloganlar atan gruptakiler, Göztepe 60. Yıl Parkı'na kadar yürüdü.

Burada gazetecilere açıklama yapan Perinçek, 24 Nisan 1915'te, zamanın büyük emperyalist devletlerinin saldırısına uğrayan bir millet bulunduğunu kaydetti.

Perinçek, 100 yıl önce İngiliz ve Fransızların Çanakkale'ye kara saldırısı başlattıklarını anımsatarak, "18 Mart 1915 günü zırhlılarla gelmişlerdi. Çanakkale Boğazı'na gömüldüler. 24 Nisan 1915 günü yine toplarıyla ve yedi iklimden topladıkları sömürge askerleriyle çıktılar vatanımıza. 'Ermeni katliamı' yalanı, o saldırının propaganda harekatı kapsamında 100 yıl önce savaş koşullarında piyasaya sürüldü" diye konuştu.

Emperyalist güçlerin, Türkiye'yi paylaşmak amacıyla böyle bir iddiayı gündeme getirerek, psikolojik harekat yaptığını ifade eden Perinçek, "Yüz yıl geçti, hala aynı olay. Amacınız yüz yıl önce de Türkiye'nin bölünmesiydi, şimdi de Türkiye'nin bölünmesi" dedi.

"1915 olaylarına ilişkin iddialar uluslararası bir yalan" ifadesini kullanan Perinçek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu mesele Türklerle Ermenilerin sorunu değil. Türkiye ile Ermenistan arasında bir sorun da değil. Yani istediğimiz kadar uğraşalım, bu sorunu çözmemiz mümkün değil. Ermeniler bizim Ermenilerimiz. Hepsini bağrımıza basıyoruz ama bu sorunu bağrımıza basarak çözemeyiz. 200 yıllık emperyalizmin sorunu. Emperyalistlere karşı dik duran bir hükumetle çözülecek bir sorundur."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement