2012 Heimtekstil Fuarı - Son Dakika
Yerel

2012 Heimtekstil Fuarı

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli'nin, tekstilde Türkiye'nin lideri konumunda olduğunu belirtti.

12.01.2012 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli'nin, tekstilde Türkiye'nin lideri konumunda olduğunu belirtti.

Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer'in de yer aldığı bir heyetin, Almanya'nın Frankfurt kentinde dün açılan Heimtekstil Fuarı'nı ziyaret ederek, fuara Denizli'den katılan firmalara destek verdi.

Vali Demir, fuar ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, dünya genelindeki ev tekstili üreticilerinin, en yeni ürünlerini görücüye çıkardığı Heimtekstil'in, son derece etkileyici bir fuar olduğunu ifade etti.

Fuardaki Denizlili firmaların stantlarını gezerken, Türkiye ve Denizli adına gurur duyduğunu ifade eden Demir, "Bundan 20 yıl önce burada Türk firması çok az sayıdaydı. Şu anda fuarda 176 tane Türk standı var ve bunun da 46'sı Denizlili firmalara ait. Denizli, tekstilde artık Türkiye'nin lideri konumundadır ve buna kimsenin itiraz edeceğini düşünmüyorum" dedi.

-"Denizli'de tekstil fuarı düzenlenmeli"-

Demir, fuarın kazandırdığı bir deneyimin de Türkiye'nin tekstil merkezi olan Denizli'de, tekstil ile ilgili bir fuarın düzenlenmesinin önemi olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Benim bu fuardan hem ülkemiz adına hem de Denizli adına aldığım bir ders var. Biz Denizli olarak Türkiye'de tekstilin merkeziyiz, ama tekstil ile ilgili hiçbir organizasyonu kentimizde yapmıyoruz. Bu durumu mutlaka çözmemiz lazım. Başta tekstil olmak üzere çeşitli alanlarda fuar düzenlenebilir. Bu organizasyonu mutlaka başarmak zorundayız. Çünkü kendi ürünlerimizi kendi kentimizde ve kendi ülkemizde ortaya çıkarmazsak başarıyı elde etmiş sayılmayız. Türkiye'yi tekstil konusunda Denizli'de toplama kapasitemiz var. Denizli'nin geldiği nokta, bugün bütün dünyada gözler önünde. Fuar sonrasında Denizli'ye döndüğümüzde genel bir değerlendirme toplantısı yapacağız."

-"Denizli'nin lokomotif sektörü tekstildir"-

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da yaptığı yazılı açıklamada, tekstilin Denizli ekonomisi için lokomotif sektör konumunda olduğuna işaret ederek, şu ifadelere yer verdi:

"Denizli'nin girişimci ruhu, Denizli'yi başka yerlere getirdi. Bugün burada, dünyaya açılan Heimtekstil fuarında, Denizli, üretmiş olduğu ürünlerle güzellikler sunuyor. İnşallah burada yapılacak olan görüşmeler Denizli'deki bir yıllık stoka karşılık gelir. Buradaki görüşmeler olumlu geçerse, Türkiye'deki istihdama da olumlu yansıyacaktır. Denizli'de binlerce yıldır var olan ve lokomotif sektör olan tekstil, bundan sonra da bu öncülüğünü sürdürecektir."

-Denizli'nin farkı-

DTO Başkanı Necdet Özer ise fuarda Denizli'de üretilen ev tekstili ürünlerine büyük olduğunu gördüklerini belirtti.

Bu ilginin sadece ziyaretçilerden değil, potansiyel alıcı bazında olduğuna işaret eden Özer, şunları kaydetti:

"Denizli tekstilcisi, ürettiği ürünün kalitesi, güvenilirliği ve istikrarlı hizmet sunumuyla Uzakdoğu firmalarından ayrılmış durumdadır. Fuarın ilk günü olmasına rağmen Denizli stantlarının bulunduğu bölümde gördüğümüz yoğun ilgi ve görüşme trafiği bizlerde bu kanaatin oluşmasını perçinlemiş oldu. Firmalarımızın yoğun olarak bulunduğu 8 numaralı holde 32 firma, 9 numaralı holde 12 firma, 4 ve 11 numaralı holde de birer firma ile temsil edilen Denizli, kalitesiyle, oluşmuş müşteri güveniyle bizleri bir kez daha gururlandırdı."

(MUS-MED-UFK- - DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2012 Heimtekstil Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement