2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika
Yerel

2014 Yerel Seçim Sonuçları

Muğla'da yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediyesini CHP kazandı, 13 ilçe belediyesinde 10'unda CHP, 2'sinde AK Parti, 1'inde ise DP başkanlığa seçildi.

31.03.2014 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediyesini CHP kazandı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, resmi olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde CHP adayı Osman Gürün, yeni kurulan büyükşehirin ilk Belediye Başkanı oldu. 3 dönem CHP'nin Muğla Belediye Başkanlığı görevini yürüten Gürün, dördüncü döneminde CHP'den Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

İlçelerde ise Büyükşehir Yasası ile yeni kurulan merkez Menteşe ilçesinde CHP adayı Bahattin Gümüş, Seydikemer'de ise AK Parti adayı Yakup Otgöz kazandı. Fethiye ilçesinde mevcut Belediye Başkanı Behçet Saatcı seçimleri önde tamamlarken, Dalaman'da CHP adayı Muhammet Şaşmaz, diğer adaylardan 12 oy farkla seçimi önde bitirdi.

Ortaca ilçesinde mevcut Belediye Başkanı ve CHP'nin adayı Hasan Karaçelik yeniden seçildi, Köyceğiz ilçesinde ise 3 dönem Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve bu dönem yeniden CHP'den aday olan Salih Erbay, rakibine karşı seçimleri 4 oy farkla kazandı.

Marmaris'te CHP adayı Ali Acar ve Datça'da Şener Tokcan, yeniden belediye başkanlığı görevine seçildi, Ula ilçesinde CHP adayı Ümit Karaarslan, geçen dönem AK Parti'li rakibine devrettiği Belediye Başkanlığını geri aldı.

Kavaklıdee ilçesinde AK Parti adayı Mehmet Demir rakiplerine üstünlük sağlarken, Yatağan ilçesinde CHP adayı Hasan Haşmet Işık, Milas'ta Muhammet Tokat, Bodrum ilçesinde ise Mehmet Kocadon yeniden belediye başkanlıklarına seçildi.

Seçimlerde yerini koruyan belediye başkanları ise şu isimlerden oluştu:

Bodrum - Mehmet Kocadon - CHP

Milas     - Muhammet Tokat  - CHP

Yatağan - Hasan Haşmet Işık - CHP

Datça    - Şener Tokcan - CHP

Marmaris - Ali Acar -  CHP

Köyceğiz - Salih Erbay - CHP

Ortaca    - Hasan Karaçelik - CHP

Fethiye - Behçet Saatcı - DP - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement