2016 Bünyan'ın Yılı Olacak - Son Dakika
Yerel

2016 Bünyan'ın Yılı Olacak

2016 Bünyan\'ın Yılı Olacak

Yıl boyunca ilçenin alt ve üst yapısını yenileyerek Bünyan’ı geleceğe hazırlama adına gayretli bir çalışma yürüten Bünyan Belediyesi 2016 yılı projeleri için kolları şimdiden sıvadı.

18.12.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıl boyunca ilçenin alt ve üst yapısını yenileyerek Bünyan'ı geleceğe hazırlama adına gayretli bir çalışma yürüten Bünyan Belediyesi 2016 yılı projeleri için kolları şimdiden sıvadı.

Bir biri ardına hayata geçirilen projeler ile Bünyan'ı birçok ilk ile buluşturan, Bünyanlılara müjde üzerine müjde veren Bünyan Belediyesi 2016 yılı programında bulunan projeler için çalışmalara başladı. Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu gelecek yıl Bünyan'ı ve Bünyanlıları bekleyen yenilikler hakkında ipuçları verdi.

"Bünyan'da değişim ve dönüşüm devam edecek"

Hazırlanan program çerçevesinde, yıl boyunca 44 mahallede belirlenen önceliklere uygun hizmetleri vatandaşla buluşturduklarına dikkat çeken Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu: " 2015 yılı bizim için yoğun ve oldukça verimli geçen bir yıl oldu. Birimlerimizce hazırlanan raporlara bakıldığı zaman Mayıs ayı itibariyle başladığımız yoğun çalışmayla 7 ay gibi kısa bir sürede nerdeyse 4 yıla tekabül eden hizmetleri ilçemizin 44 mahallesinde vatandaşlarımızla buluşturduk. Yeni yollar, alt yapı çalışmaları, yeni park ve spor kompleksleri, doğalgaz, sıcak asfalt çalışması, sosyal ve kültürel etkinlikler ile toplumun her kesimini kucaklayan çalışmalar yapıyoruz. Tabi yıllardır hizmete hasret yaşayan hemşehrilerimiz için bunlar yeterli değil. Bünyan'da değişim ve dönüşüm devam edecek. Çağın gereklerine uygun ilçemize yeni bir vizyon kazandıran projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bunları yaparken de imkansızlıklardan şikayet etmeyeceğiz çünkü Bünyan ve Bünyanlı her şeyin en iyisini hak ediyor. İhtiyaçların ve beklentilerin bilincinde olan bir yönetim anlayışı ile her zaman olduğu gibi bundan sonrada hemşehrilerimizle el ele ilçemizi geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz. Biz, şehir merkezinde bulunan ilçelerde ne varsa Bünyan'da da o olacak dedik. Hizmet çıtasını, hizmet kalitesini üst seviyeye taşıdık ve daha da yükselteceğiz. Biz yaptık demek için hizmet üretmiyoruz. Bütçemiz ve devraldığımız borcuda da hesap ederek kamu kaynaklarını en verimli şekilde kullanmak için attığımız her adımda, hayata geçirdiğimiz her projede yapılan hizmetlerin kalıcı olmasına önem veriyoruz" şeklinde konuştu.

"2016 yılı projeleri için çalışmaya başladık"

Belediye Başkanlığı makamının, millet tarafından kendilerine verilen bir emanet olduğunu ifade eden Başkan Şinasi Gülcüoğlu;" 30 Mart 2014 günü milletimiz kendilerine hizmet etmemiz için bize bu makamı emanet etti. Bizde bunun gereğini yapıyoruz. Biliyoruz ki bizler bu aziz milletin, Bünyan'ın Bünyanlının hizmetkarıyız. Bu çerçevede 2016 yılı için hayata geçirilecek projeler için çalışmalara başladık. Bu projeleri mahallerimizde düzenlediğimiz toplantılarda hemşehrilerimizle de paylaşıyoruz. Ekiplerimiz Karakaya, Elbaşı, Akmescit, Köprübaşı, Koyunabdal, Hazarşah, Karatay mahallerimizde 2016 yılı programında olan bölgelerde alt yapı çalışmalarına başladı.Bu çalışmalar diğer mahallelerimizde de uygulanacak. Kültür-Turizm, sanayileşme, modern kentleşme, yeni mesire alanları, yeni park ve spor kompleksleri, kanserli asbestin temizlenmesi, doğalgaz kullanımının başlaması, sıcak asfalt çalışmalarının genişletilmesi gibi birçok vizyonu ve misyonu olan projemiz var. İnşallah bunları kısa süre sonra kamuoyuyla da paylaşacağız" diye konuştu.

"Yeni TOKİ konutları ev sahibi olmak için önemli bir fırsat "

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için yapılacak TOKİ konutlarının önemli bir fırsat olduğu belirten Başkan Şinasi Gülcüoğlu: " Bünyan değişiyor dedik, bakın hemen yanı başınızda bir ceza evi inşa ediliyor. Buraya 480 lojman inşa edildi ve burada minimum 2 bin 500 kişi çalışacak. Görünen yerleşkede minimum 15 bin kişi barınacak. Bu çerçevede şunu planladık biz buraya TOKİ şart dedik. Zira şuan bile TOKİ'nin olmadığını düşünürsek Bünyan'da bir konut ihtiyacı var. Bunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Bu çerçevede yine o bölgede hazine arazisine hemen bir TOKİ planladık. Malumunuz TOKİ hazine arazisi dışında konut çalışması yapmıyor. Mevcut arazileri sunduk yapılan inceleme sonucunda Başbakanlık Toplu Konut İdaresi şuan konutların yapılacağı alanı uygun buldu. TOKİ'nin ilçemizde konut inşa etmesi için yoğun bir çaba harcadık ve projeyi bu aşamaya getirdik. Biz belediye olarak burada TOKİ ve vatandaş arasında bir aracıyız. Bu projeyi önemsiyoruz çünkü ilçemizdeki şartları çok iyi biliyoruz ve hemşehrilerimiz uygun koşullarda ev sahibi olsun istiyoruz. Şuan ki tabloya bakıldığı zamanda yerinde bir adım attığımızı görüyoruz. Şunu belirtmekte fayda var burası çok ciddi bir yatırım ve emin olun ciddi bir insan kaynağının gidip geldiği yer olacak. Biz projeyi enine boyuna masaya yatırarak bütün boyutlarıyla ele aldık şimdi söz vatandaşımızda. Başvurular 31 Aralık 2015 tarihine kadar devam ediyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın ellerini çabuk tutmasında fayda var" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2016 Bünyan'ın Yılı Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement