22. Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

22. Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri Sahiplerini Buldu

22. Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri, İstanbul'da düzenlenen törende sahiplerini buldu.

17.11.2015 18:02

22. Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri, İstanbul'da düzenlenen törende sahiplerini buldu.

Sabancı Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, Merhum Sakıp Sabancı'nın sanatı desteklemek, gençleri sanata yönlendirmek ve başarılarını teşvik etmek için hayata geçirilen Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri, bu yıl 22'incisi düzenlenen ödül töreniyle sahiplerine takdim edildi.

Ödüller kapsamında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim, Heykel ve Geleneksel Türk Sanatları bölümlerinden ilk üç dereceyle mezun olan 9 öğrenciye toplam 240 Cumhuriyet altını değerinde para ödülü verildi.

Türkan Sabancı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Yalçın Karayağız'ın ev sahipliğinde gerçekleşen törene, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sevil Sabancı ve Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan'ın yanı sıra iş ve sanat dünyasından davetliler katıldı.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, şunları kaydetti:

"22 yıl önce doğan çocuklar, bu yıl üniversiteden mezun oldu. Onlar daha dünyaya gelmeden önce Sakıp Sabancı o çocukları düşünmüştü. Sakıp bey, sanatın ve sanatçının toplumların zenginliği olduğuna inanır, başarıların ödülle taçlandırılmasını isterdi. Bu yüzden de sanatı sevdirmeye, sanatçıların yaratıcı güçlerine katkıda bulunmaya önem verirdi. Biz de Sabancı Vakfı olarak onun bu değerli vasiyetini sahiplenip yeni nesillere devrederek sürdürmeye çalışıyoruz.

Toplumsal gelişmeye katkıda bulunmanın çeşitli yolları var. Sanat, bu yollardan sadece biri. Sabancı Vakfı'nın sanata yaptığı yatırımlar arasında, 17 yıldır düzenlediğimiz ve her yıl 100 bine yakın sanatsevere ulaşan Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'ni, kuruluşunu sağladığımız Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası'nı, Türkiye'nin her bir köşesine giderek 1 milyona yakın çocuğu tiyatronun büyülü dünyasıyla tanıştırdığımız Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu'nu ve Metropolis Antik Kenti kazılarını sayabiliriz."

Koyunsağan, konuşmasının ardından ödül almaya hak kazanan öğrencilere ödüllerini takdim etti.

2015 yılı Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri'nin sahipleri, birincilik derecesinden başlayarak sırasıyla Resim bölümünden Emine Dokumacı, Merve Yılmaz ve Ceyhun Topçu, Heykel bölümünden Sadi Yetkili, Aynur Öztürk ve Nergiz Yeşil, Geleneksel Türk Sanatları bölümünden ise Gabriel Tezel, Demet Özkartal ve Fadime Karataş oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 22. Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement