23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

AK Parti Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan ve Nejat Koçer ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi, 23 Nisan...

22.04.2019 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan ve Nejat Koçer ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Bakbak, mesajında, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bir asırlık köklü geçmişi ve medeniyetinden aldığı güçle gelişme ve kalkınma atağında olan Türkiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliği ve sağlam siyasi istikrarıyla inşallah bu yüzyıla damgasını vuran ülkelerin başında gelecek." ifadelerini kullandı.

Bakbak, Türk çocuklarının bu coğrafyanın vermiş olduğu kültürel miras ve bağımsızlık mücadelesinden aldığı güç ile ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmada anahtar rol oynayacağını, daha iyi bir dünyanın inşasına katkı vereceğini kaydetti.

Mehmet Erdoğan

Mehmet Erdoğan da TBMM'nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal'i, Kurtuluş Savaşı'nı sevk ve idare eden ilk Meclis'teki tüm milletvekillerini, Türk milletine bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazileri rahmet ve minnetle yad ettiğini aktardı.

Nejat Koçer

Nejat Koçer de 99 yıl önce milleti yalnızca milletin idare edeceğini söyleyen iradenin TBMM'yi kurduğunu ve o tarihten itibaren bağımsızlığın sembolü olduğunu belirtti.

Koçer, şunları kaydetti:

"23 Nisan 1920'den bugüne ülkemizin ve milletimizin kaderini tayin eden kararların alındığı TBMM'de, kurucu iradenin sahip olduğu aynı inanç ve şevkle ülkemizin muassır medeniyetler seviyesine ulaşmasının önünü açacak düzenleyici ve yeni kanunlar için çalışıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bugünü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak hediye ettiği çocuklarımız, geleceğimizin güvencesi yarınlarımızın umududurlar. Onların, büyük ve güçlü Türkiye'nin aydınlık geleceği için aldıkları emanete sahip çıkacaklarına olan inancım tamdır."

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de 23 Nisan 1920'de, vatanın dört bir tarafının işgal edildiği, milletin yok olmanın eşiğine geldiği hayati bir dönemde, Türk milletinin yeniden dirilişin ve şahlanışın timsali olduğunu vurguladı.

Şahin, "23 Nisan, demokrasinin, milli iradenin, millet egemenliğinin en bariz göstergesidir. 99 yıl önce cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı bu anlamlı günü Çocuk Bayramı olarak ilan etmesi, bağımsız bir ülkenin fikri hür, vicdanı hür evlatları olarak yetişen çocuklarımıza bıraktığı en önemli miraslarındandır." ifadesini kullandı.

Şahin, demokrasi ruhunun aydınlattığı yolda, barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşanan bir dünya bırakma temennisiyle bütün çocukların, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladığını kaydetti.

Oğuzeli Belediye Başkanı Kılıç

Oğuzeli Belediye Başkanı Kılıç da cumhuriyetin koruyucusu ve takipçisi olacak olan çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, bağımsızlığın ve milli egemenliğin sembolü olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve milli mücadelede emeği geçen herkesi saygı ve rahmetle yad ettiğini belirtti.

AK Parti İl Başkanı Özkeçeci

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Özkeçeci de Mustafa Kemal Atatürk tarafından egemenliğin ilk adımlarının atıldığı bu anlamlı gününün ülkeyi geleceğe taşıyacak olan çocuklara armağan edildiğini vurguladı.

Çocuklara düşen görevin bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan ve başarılı fertler olmak olduğunu belirten Özkeçeci, "Milletimizin umut çiçekleri olan, aydınlık geleceğimizi kucaklayan çocuklarımızın, sevgi dolu kalpleri, gülen gözleriyle ve azimleriyle ülkemizi yarınlara güvenle taşıyacaklarına olan inancımız tamdır." ifadesini kullandı.

GSO Başkanı Ünverdi

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de kendilerine düşen görevin çocukların bugünün şartlarında en iyi eğitimi alarak yetişmelerini sağlamak olduğunu belirterek, "Çocuklarımıza eğitimle birlikte vatan ve millet sevgisini iyi aşılamalı, atalarımızın canlarını vererek bize miras bıraktıkları bu toprakların kıymetini iyi bilmelerini sağlamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement