24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

23.11.2015 17:01

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Düzgün, mesajında, geleceğin teminatı çocukların ve gençlerin eğitilmesi ve ileriye yönelik olumlu davranışlar kazandırılması görevini yerine getirmekte olan öğretmenlere armağan edilen bu anlamlı günü idrak etmenin mutluluğu yaşadıklarını ifade etti.

Günümüz dünyasında olduğu gibi ülkenin de gelişim, değişim ve kalkınmasını gerçekleştirip gelecekle ilgili hedeflere ulaşmada eğitim ve öğretmenin görevinin çok büyük olduğunu belirten Düzgün, şunları kaydetti:

"Eğitim bugün artık sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zamanda bir milletin dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir. Başöğretmen Atatürk'ün 'Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, gerçek mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur. Bu iki ordunun her ikisi de kıymetlidir, yücedir' vecizesinde de açıkça ortaya koyduğu gibi öğretmenlerimiz, geleceğimizi şekillendiren, yetiştirdiği nesillerle geleceğimize yön veren kutsal bir meslek grubunun mensuplarıdır. Çağımızda bilgili olmak ve bilgiyi etkin kullanmak çok büyük önem arz etmektedir. Ülkelerin en önemli gücünü bilgili ve nitelikli insanlar oluşturmaktadır. Bu nitelikli insanları yetiştirmekte değerli öğretmenlerimizin en önemli görevlerindendir. Ülkemizin her köşesinde, göğüslemek zorunda kaldığınız zor şartlar altında bile çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlama idealinden hiçbir zaman taviz vermediğinizden ve yetiştirdiğiniz her öğrenciye bu şuurla yaklaştığınıza inancım tamdır."

Düzgün, öncelikle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenleri rahmetle andığını, aydınlık bir geleceğin hep birlikte inşa edileceğine olan inanç ile tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladığını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement