25 Milyondan Fazla Android Cihaza Bulaşan Kötü Amaçlı Yazılım: Agent Smith - Son Dakika
Teknoloji

25 Milyondan Fazla Android Cihaza Bulaşan Kötü Amaçlı Yazılım: Agent Smith

25 Milyondan Fazla Android Cihaza Bulaşan Kötü Amaçlı Yazılım: Agent Smith

Çin pazarından yayılmaya başlayan ve kötü amaçlı reklamlar göstererek sistemlere sızmaya çalışan yazılım "Agent Smith" şimdiye dek 25 milyondan fazla Android cihaza sızmayı başardı. Bu virüsün yayılmasının sebebi ise Android'deki güvenlik açıkları.

13.07.2019 20:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kötü amaçlı yazılım, tüm platformlar için tehlike teşkil eden ve sistemi olumsuz yönde etkileyen yazılımlardır. Bu yazılımlar; akıllı telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar gibi birçok teknolojik alete sızabilirler. Son günlerde ise yeni bir kötü amaçlı yazılım ortaya çıktı. Güvenlik şirketi Check Point tarafından yayınlanan bir rapora göre "Agent Smith" isimli kötü amaçlı yazılım, reklamlar yoluyla 25 milyondan fazla Android kullanıcısının cihazına virüs bulaştırdı.

25 Milyondan Fazla Android Cihaza Bulaşan Kötü Amaçlı Yazılım: Agent Smith

Check Point, Agent Smith isimli kötü amaçlı yazılımının Çin'deki Android uygulama geliştiricilerinin uygulamalarını dış pazarlarda yerelleştirebilmelerine ve yayınlamalarına yardımcı olan bir internet şirketi aracığıyla Çin'den geldiğine inanıyor. Kötü amaçlı yazılım, ilk olarak Asya pazarlarında popüler olan 9Apps adındaki üçüncü taraf bir uygulama mağazasından dünyaya yayıldı.

Bu kötü amaçlı yazılım, Agent Smith ismini aldı çünkü ünlü Matrix filmindeki Ajan Smith karakterini taklit ediyor. Uygulamaları kıran Agent Smiht, daha sonra çok daha fazla reklam göstermeye başlıyor ve gösterilen reklamlarla gelirlerini artırıyor.

25 Milyondan Fazla Android Cihaza Bulaşan Kötü Amaçlı Yazılım: Agent Smith

Agent Smith; daha çok Hindistan, Pakistan ve Bangladeş'teki cihazlara bulaştı. Bununla birlikte, ABD'de yaklaşık 303.000 cihaz ve İngiltere'de 137.000 cihaz bu virüse maruz kalmış durumda. Virüsün bulaştığı uygulamalardan bazıları ise WhatsApp, Opera, MX Video Oynatıcı, Flipkart ve SwiftKey gibi oldukça yaygın kullanılan uygulamalar.

Bu uygulamanın yayılmasının temel nedeni, birkaç yıl önce Android içinde yapılan ve geliştiricilere koruma eklemek için uygulamalarını güncelleyen bir güvenlik açığı. Bu durum, hem uygulama güncellemelerinin hem de Android güvenlik yamalarının önemini tekrar tekrar gösteriyor.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji 25 Milyondan Fazla Android Cihaza Bulaşan Kötü Amaçlı Yazılım: Agent Smith - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement