28 Şubatçı Üç Komutana Yakalama Kararı - Son Dakika
Güncel

28 Şubatçı Üç Komutana Yakalama Kararı

28 Şubatçı Üç Komutana Yakalama Kararı

28 Şubat'ın 3 emekli generaline mahkemeden yakalama kararı çıktı.

01.06.2012 18:06  Güncelleme: 08:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel yetkili Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat soruşturması kapsamında emekli Orgeneral Teoman Koman ile emekli korgeneraller Engin Alan ve Kamuran Orhon hakkında ''yakalama kararı'' çıkarttı.

28 Şubat soruşturmasını yürüten savcılar, soruşturma kapsamında ifadesini aldıktan sonra tutuklamaya sevk ettikleri emekli Orgeneral Teoman Koman ile emekli korgeneraller Engin Alan ve Kamuran Orhon'un, nöbetçi hakimlik tarafından serbest bırakılmasına itirazda bulunmuştu.

İtiraz, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nce karara bağlandı.

Mahkeme, ''zanlılara atılı suçun niteliğini'' dikkate alarak Koman, Alan ve Orhon hakkında yakalama kararı çıkarttı.

MHP'den milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan, halen İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ''Balyoz Planı'' davasının tutuklu sanığı olarak cezaevinde bulunuyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekilliğinin yürüttüğü soruşturmada ilk dalga 12 Nisan'da gerçekleşmiş, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir dahil 18 kişi tutuklanmıştı.

19 Nisan'daki ikinci dalgada da dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak dahil 8 kişi tutuklanmıştı. İki dalga sonunda soruşturma kapsamında tutuklanan kişi sayısı 26'ya yükselmişti.

25 Nisan'daki üçüncü dalga operasyonda ise aralarında dönemin Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Fevzi Türkeri ile Batı Çalışma Grubu (BÇG) Kriz Masası'nda görevli emekli Korgeneral Orgeneral Yıldırım Türker'in de bulunduğu, 7'si emekli, 6'sı muvazzaf olmak üzere13 askerle ilgili gözaltı kararı çıkarılmıştı. Şüpheliler; 'hükümeti ortadan kaldırmak' ile suçlanıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 28 Şubatçı Üç Komutana Yakalama Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement