29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

29.10.2017 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Tabakoğlu, 29 ekimlerin, esarete razı olmayan Türk milletinin, istiklaline ve istikbaline kastedenlere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı eşsiz bir zaferle taçlandırıldığı gün olduğunu belirtti.

29 Ekim 1923'te, adeta küllerinden doğan anka kuşu misali, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi ve muasır medeniyetlerin seviyesi çıkma hedefi ile Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunu anımsatan Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Milletimizin eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, Ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, toplumun ortak vazifesidir.

Üniversitemiz, bin 700 akademik, bin 500 idari personeli ve 49 bin öğrencisi ile inanç, kararlılık ve azimle çalışmakta ve Cumhuriyetimize sahip çıkmaktadır.

Bu vesile ile ülkemizin 2023 yılı hedeflerine ulaşacağına olan inancımızı bir kere daha belirtirken Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için mücadele veren tüm gazilerimizi saygıyla yad ediyor, bu uğurda canlarını veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement