3. Uluslararası Mersin Maratonu'na Doğru - Son Dakika
Spor

3. Uluslararası Mersin Maratonu'na Doğru

Mersin'de, bu yıl 3. kez düzenlenecek Uluslararası Mersin Maratonu'nda toplam 300 bin lira para ödülü dağıtılacak.

05.10.2017 14:19

Mersin'de, bu yıl 3. kez düzenlenecek Uluslararası Mersin Maratonu'nda toplam 300 bin lira para ödülü dağıtılacak.

Uluslararası Mersin Maratonu'nun hazırlıkları kapsamında yürütme kurulu toplantısı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi.

Toplatının sunumuna yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Vedat Yüksel, maratonun sloganının geçtiğimiz yıldaki gibi yine "Mersin'e koş, Mersin'de koş" olacağını belirtti.

Yüksel, maratonun tanıtımı için toplantılar düzenleyip fuar alanlarında yer alınacağını aktararak, şöyle devam etti:

"Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Uluslararası Mersin Maratonu'nunda bazı yenilikler yapacağız. Geçen sene yaşanan bazı sorunların giderilmesi adına yönetim kurulu üyelerimizle bazı kararlar aldık. Parkuların tekrar üzerinden geçip bir düzenleme yapmayı planlıyoruz. Koşu alanlarının yol haritası yeniden belirlenecek."

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından bazı gözlemcilerin yer alacağı maraton için basın ve doping merkezi kurulacağının bilgisini veren Yüksel, şöyle konuştu:

"Mersin'in tanıtımı açısından geçen sene düzenlediğimiz 2. Uluslararası Mersin Maratonu'nda 8 ülkeden çok sayıda sporcu yer almıştı. Yaklaşık 25 bin kişinin katıldığı maratonda geçen yıl toplam 155 bin lira dağıtıldı. Maratonda ödül miktarını 300 bin liraya çıkarmayı planlıyoruz. Bu yıl daha fazla ülkeden katılımla 50 bin kişinin başvurmasını bekliyoruz."

Vali Yardımcısı Mahmut Halal da etkinliğin bu yıl da başarılı şekilde geçmesi için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 3. Uluslararası Mersin Maratonu'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement