30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

29.08.2018 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gürkan, mesajında, 30 Ağustos Zaferi'nin birinci Dünya Savaşı'nda yenik ve yorgun düşen Türk milletinin küllerinden yeniden doğarak ülkeyi parçalamak ve milleti esaret altına almak isteyen devletlere karşı, azmi, inancı ve kahramanlığı ile kazandığı şanlı bir zafer olduğunu belirtti.

Türk milletinin canı pahasına yaktığı bağımsızlık meşalesinin 96. yılını kutlayan Gürkan, şunları kaydetti:

"19 Mayıs 1919'da Samsun'da doğan güneş dalga dalga tüm yurdu sardı. Doğusuyla, batısıyla artık tek bir hedef vardı, düşmana karşı boyun eğmemek. Ne açlık, ne yokluk, ne de imkansızlık yıldırdı Türk milletini. Çünkü bu mücadelede bağımsızlık vardı, özgürlük vardı. Çünkü bu mücadelede kararlılık ve cesaret vardı. Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk milletinin verdiği bu mücadele 30 Ağustos 1922'de Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin sonuca ulaştı. Türk milleti adeta tarih yazdı. Azimle, inançla ve kararlılıkla, kanının son damlasına kadar vatan toprağını nasıl müdafaa edebileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa tüm dünyaya gösterdi."

Saadet Partisi İl Başkanı Demirkıran

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Demirkıran, mesajında, Türk milletinin tarihinin zaferle dolu olduğunu belirtti. Türkiye'yi bölüp, parçalamak ve yok etmek isteyenlere 96 yıl önce büyük bir ders verildiğini kaydeden Demirkıran, şöyle devam etti:

"30 Ağustos 1922 tarihinde milletimiz, canını dişine takarak bir ve beraber haçlı ordularını mağlup ederek onlara tarihi bir ders verdi. İnancı, namusu, vatanı ve bayrağı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz bize bu güzel toprakları emanet etti. Onun için 30 Ağustos Zaferi bizim birlik ve beraberliğimizin simgesidir. Emperyalist güçler bugün yine ayni azgın emeller peşinde koşuyor. Ama bu defa silahları farklı çeşitli entrikalarla ülkemizi parçalamak, milletimizi birbirine düşürmek sonuçta köle haline getirmek istiyorlar. 1920'lerde silahla yapamadıklarını bugün siyasi, ekonomik ve sosyal kanallardan yapmaya çalışıyorlar. Bunun için emperyalistlerle olan stratejik ortaklıklarımızı, dostluklarımızı bir an önce masaya yatırarak İslam ülkeleri ile olan işbirliğimizi güçlendirmeliyiz."

ETB Başkanı Öztürk ve Meclis Başkanı Canım

Edirne Ticaret Odası Başkanı Özay Öztürk ve Meclis Başkanı Fedai Canım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla ortak mesaj yayımladı.

Öztürk ve Canım, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayarak, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin temellerinde yer alan bu yüksek ruh ve şuur her daim canlı kalacak ve yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan büyük Türk milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten duygularımızla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu zaferi bizlere armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement