4. Uluslararası Mersin Maratonu'na Doğru - Son Dakika
Güncel

4. Uluslararası Mersin Maratonu'na Doğru

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilecek Uluslararası Mersin Maratonu, 3 Aralık Pazartesi günü yapılacak.

14.09.2018 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilecek Uluslararası Mersin Maratonu, 3 Aralık Pazartesi günü yapılacak.

Mersin Valiliği himayesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm Federasyonu'nun desteğiyle gerçekleşecek maratonun ilk yürütme kurulu toplantısı, Kent Konseyi binasında yapıldı.

Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Günay, Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Hayrullah Yücesoy, Mersin İl Milli Eğitim Şube Müdürü Oğuzhan Tülücü, Atletizm Federasyonu İl Temsilcisi Halil Oğuz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Tufan, yaptığı konuşmada, toplantının çok verimli geçtiğini bildirdi.

Sahada bulunan kişilerin çok güzel tespitlerde bulunduklarını belirten Tufan, toplantı sırasında alınan notların inceleneceğini ve ilerleyen süreçte tekrar toplantı yapılacağını kaydetti.

Göbel ise komşu illere de stantlar kurmayı ve kayıtlar almayı hedeflediklerini söyledi.

Kayıtlar konusunda tüm kurumların hızlı bir şekilde ekipler kurması gerektiğini ifade eden Göbel, "Geçen yıl maratona 2 ay kala başlayan kayıtlara yaklaşık 67 bin kişi başvuru yaptı. Bu yıl 3 ay önceden başlayıp hem katılımı artırmayı, hem de geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

Toplantıda, bu yıl "Engelleri Aşmak İçin Mersin'e Koş Mersin'de Koş" sloganı ile gerçekleşecek maraton için parkur, çeşitli etkinlikler ve güvenlik komisyonları seçildi.

Katılımcı kayıtları için aktif edilen web sitesinin içeriği hakkında bilgi verilen toplantıda, maratonun 45 ve 15 kilometrelik parkurlarda yapılması konuşuldu.

Halk koşusunun da yapılacağı maratona katılım ücreti ise 50 lira olarak belirlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 4. Uluslararası Mersin Maratonu'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement