41. İstanbul Müzik Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

41. İstanbul Müzik Festivali

41. İstanbul Müzik Festivali

İKSV tarafından düzenlenen festivalin ertelenen ödül töreni ve açılış konseri, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi

10.11.2013 21:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nca (İKSV) düzenlenen 41. İstanbul Müzik Festivali'nin ertelenen ödül töreni ve açılış konseri, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen festivalin ödül töreni, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 75. yıl dönümü nedeniyle saygı duruşuyla başladı.

Törende, Türkiye'de çok sesliliğin yayılması ve genç müzisyenlerin eğitimi ile gelişimleri yönündeki çabalarıyla öne çıkan başarılı piyano ikilisi Güher ve Süher Pekinel'e, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı tarafından "Onur Ödülü" verildi.

Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın konseri ile devam eden törende, 7. Uluslararası Genç Müzisyenler Çaykovski Yarışması birincisi 17 yaşındaki kemancı Veriko Çumburidze, solistlik yaptı.

Franz Waxman'ın Carmen Fantezisi seslendirilen konserde, İKSV'nin sürekli orkestrası Borusan İstanbul Filarmoni ayrıca Hector Berlioz'un Fantastik Senfoni'sini yorumladı.

Törende, festivalin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan gösteri sponsorlarına da teşekkür plaketi verildi.

4-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen 41. İstanbul Müzik Festivali'ne Vadim Repin, Maxim Vengerov, Shlomo Mintz, Mario Joao Pires, Khatia Buniatishvili, Magdelena Kozena, Kim Kashkashian, Sol Gabetta gibi isimler katılmıştı.

İstanbul'da 500'ü aşkın sanatçıyı ağırlayan festival, 22 konser ile "Konsere Doğru" söyleşileri ve "Açık Konservatuar" etkinlikleriyle 20 bine yakın kişi tarafından izlenmişti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 41. İstanbul Müzik Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement