"48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali" - Son Dakika
Yerel

"48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali"

"48.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali" kapsamında düzenlenen, "Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması"nda ödül arayan 'Hicaz' filminin galası yapıldı.

10.10.2011 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali" kapsamında düzenlenen, "Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması"nda ödül arayan 'Hicaz' filminin galası yapıldı.

Antalya Kültür Merkezi'ndeki galanın ardından yönetmen ve senarist Erdal Rahmi Hanay, yapımcı firmanın sahibi Nilüfer Saltık, oyuncular Erol Özdek, Hakan Bozkan, Clarisse Gorokhoff ve Mehmet Işık söyleşiye katıldı.

Filmin, "Hicaz", 'Saba" ve "Nihavend" üçlemesinin ilki olduğunu dile getiren Hanay, "Bu filmi ne amaçla yapmak istediğim hakkında fazla bigim yok. Kimseye çok fazla bir şey hissettirmek gibi bir niyetim yok. Şiirdeki ve müzikteki yalnızlığı aradım. Sinemayı seviyorum. Denemeydi" dedi.

Ruhu ya da bedenleri bazı hastalıklara yakalanmış birçok karakter üzerine kurulan filmde iletişimsizliği vurguladığını ifade eden Hanay, kendi deneyimlerini ve tanıdığı karakterleri beyazperdeye aktardığını söyledi.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement