52. Uluslararası Antalya Film Festivali - Son Dakika
Yerel

52. Uluslararası Antalya Film Festivali

52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nin Ulusal Yarışma filmi "Artık Hayallerim Var" belgeseli, izleyici ile buluştu.

02.12.2015 20:57

52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nin Ulusal Yarışma filmi "Artık Hayallerim Var" belgeseli, izleyici ile buluştu.

Antalya Kültür Merkezi'ndeki (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleştirilen galaya, belgeselin yönetmeni Nefin Dinç ve belgeselde yer alan bazı gençler katıldı.

Belgeseli, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Ömer Vargı ve diğer jüri üyeleri izledi. Çok sayıda sinemaseverin de izlediği belgeselin söyleşisi ise Perge Salonu'nda gerçekleştirildi.

Yönetmen Dinç, belgeselde, "size tüm dünyaya duyurabileceğiniz tek bir cümle hakkı verseler o cümleniz ne olur" sorusuna yanıt arandığını ve 6 şehirden binin üzerinde genç arasından seçilen 72 öğrenciyle yola çıktıklarını söyledi.

Belgeselin " Türkiye'de demokrasi ve insan hakları" üzerine kısa film çeken gençlerin hikayesine odaklandığını kaydeden Nefin Dinç, gençlerin film çekerken karşılaştıkları zorluklar, bütün engellere rağmen kendi seslerini duyurabilmelerinin işlendiğini kaydetti.

Proje sonunda öğrencilerin de kendisinin de değiştiğini anlatan Dinç, "Türkiye'yi 1.5 sene boyunca 72 öğrenciyle gezince ben de çok şey öğrendim" dedi.

Projenin, "bu öğrenciler sinema sektörüne girsin ve hayatlarını kazansın" gibi bir amacının bulunmadığını vurgulayan Nefin Dinç, amacın, projede yer alan gençlerin "demokrasi ve insan hakları" üzerine düşünmesinin sağlanması olduğunu dile getirdi.

Dinç, proje sonunda 600 saatlik ham görüntüleri bulunduğunu ve bunu kurguyla bir saate indirdiklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 52. Uluslararası Antalya Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement