6. Edebiyat Mevsimi - Son Dakika
Güncel

6. Edebiyat Mevsimi

TYB İstanbul Şubesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nce düzenlenen etkinlik, "Savaş ve propaganda" başlıklı oturumla devam etti.

23.12.2014 21:58

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü'nce düzenlenen 6. Edebiyat Mevsimi, "Savaş ve propaganda" başlıklı oturumla devam etti.

TYB İstanbul Şubesi'nden yapılan açıklamaya göre, Sultanahmet'teki Kızlarağası Medresesi'nde yapılan, bu yıl "Savaş ve Edebiyat" temasının işlendiği etkinlikte, 60'a yakın şair ve yazar konuşacak ve 25 Aralık'ta ödül töreniyle son bulacak.

Etkinliğin üçüncü gününde başkanlığını M. Davut Göksu'nun yaptığı "Savaş ve propaganda" adlı oturumda konuşan şair Ali Ural, "Savaştan önce de sonra da komutanlar şairlere muhtaç olmuştur. Edebiyat ve savaş birbirine çok uzak gibi görünse de birbirleriyle oldukça ilgili konulardır. 1. ve 2. Dünya savaşlarında propaganda kurumlarının edebiyatçılarla olan ilişkisini incelediğimizde bunu net olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Şair Ali Ayçil, propagandanın herhangi bir savaşa ihtiyaç duymadığını, savaştan önce de sonra da varlığını sürdüreceğini belirtti. Savaşın kaçınılmaz bir olduğu gerçeğinin altını çizen Ayçil, "İnsanlık tarihinin çok küçük bir kısmı hariç tamamı savaşlarla geçmiştir. Dolayısıyla da edebiyat, tarih boyunca şiddetle iç içe bulunmuştur. Edebiyatın en önemli özelliklerinden birini kişinin ontolojik savaşları oluşturur" değerlendirmesinde bulundu.

Oturumu yöneten Davut Göksu da, savaşın kaçınılmaz olduğunu tarihi örnekleriyle açıkladı. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement