8. Al Jazeera Forumu Başlıyor - Son Dakika
Güncel

8. Al Jazeera Forumu Başlıyor

8. Al Jazeera Forumu Başlıyor

8. Al Jazeera Forumu 26-28 Mayıs tarihleri arasında Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenecek.

25.05.2014 21:29

8. Al Jazeera Forumu 26-28 Mayıs tarihleri arasında Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenecek.

Forum, siyasi liderlere, aydınlara, analistlere, gazetecilere, aktivistlere ve medya uzmanlarına, Arap dünyasında süregelen değişikliklerle ilgili fikir alışverişinde bulunabilecekleri bir platform sunuyor.

Bu yılki forum, Arap Baharı sonrasında Arap ülkelerinde istikrarlı ve demokratik siyasi sistemler inşa edilmesi yönünde zorlu engellerle karşılaşıldığı bir sürece denk geliyor.

2011'de başlayan köklü değişiklikler, sadece Tunus, Mısır, Libya ve Yemen ile sınırlı kalmadı. Bölgedeki diğer ülkeler de bu olaylardan etkilenerek siyasi ve toplumsal bir değişim sürecine girdi. Forumun konuşmacıları, Arap Baharı'ndan üç sene sonra bu sürecin nasıl bir yöne girdiğini tartışacaklar.

Bu seneki forumun özel konuşmacıları Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eski Tunus Başbakanı Ali Larayed ve Suriye muhalefetinin kurduğu geçici hükümetin Başbakanı Ahmed Toma olacak.

Diğer konuşmacılar arasında eski Suriye Ulusal Konseyi başkanı Burhan Galyun, Sharq Forumu Başkanı Wadah Khanfar, Mısır'daki Ghad El Thawra Partisi lideri Ayman Nur ve Fransız gazetesi Le Monde Diplomatique editörü Alain Gresh yer alıyor.

Forumda bu yıl ilk defa Al Jazeera Türk de bir oturum düzenleyecek. 26 Mayıs Pazartesi günü düzenlenecek oturumda, Türkiye siyasetindeki iç dinamiklerin Amerika ve AB ilişkilerine, Suriye politikasına, Mısır ve Filistin diplomasisine nasıl yansıdığı ve bütün bunların Ortadoğu ve Arap dünyasını nasıl etkileyeceği tartışılacak. CHP milletvekili Faruk Loğoğlu ve Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak oturumun konuşmacıları arasında yer alıyor.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel 8. Al Jazeera Forumu Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement