8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajları - Son Dakika
Yerel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajları

AKP Malatya Milletvekili Şahin ve Malatya Belediye Başkanı Çakır, 8 Mart dolayısıyla mesaj yayımladı.

07.03.2012 15:01  Güncelleme: 08:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Şahin, mesajında, tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Daha önce Devlet Bakanlığında temsil edilen kadınlar için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurulduğunu belirten Şahin, aile ve kadınlar için sosyal, ekonomik, sağlık gibi birçok alanda çalışmaların yapıldığını ifade etti.

AK Parti döneminde kadına yönelik önemli icraatların yapıldığına dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:

"Çalışan kadınlarımızın yükünü hafiflettik. Engelli çocuğu olan anneye 5 yıl erken emeklilik hakkı tanıdık. Sigortalı kadına (iki çocuğa kadar) her bir çocuk için çalışamadığı 2 yılı dışarıdan ödeyerek emekli olma imkanı getirdik. Çalışan kadınların vefatlarında hak sahibi eş, çocuk ve anne babasına ölüm aylığı bağlamaya başladık. Eşi vefat eden ve sosyal güvencesi olmayan kadınlara aylık 250 lira maaş verilecek. Bağımsız çalışan kadınlar için ilk olan sigorta kapsamında emzirme ödeneği, gebelik halinde 16 haftalık iş görmezlik ödeneği analık yardımı olarak ödemeye başladık. Hamile ve doğum yapan memur ile engelli memura nöbet ve gece vardiyası muafiyeti getirdik. Süt izni süresini arttırdık. Kadına pozitif ayrımcılık tanıdık."

Şiddete uğrayan kadın ve çocuklara danışmanlık veren Alo 183 hattını açtıklarını vurgulayan Şahin, şiddete uğrayan kadınlara hizmet vermek amacıyla nüfusu 50 bini geçen belediyelere sığınma evi açma yükümlülüğü getirdiklerini, kadın girişimciliğinin teşvik edilmesi ve yoksulluğun önlenmesi için Valiliklerce mikro kredi uygulamaları başlattıklarını aktardı.

-Malatya Belediye Başkanı Çakır'ın mesajı-

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kadınların gerek toplumda ve gerekse ailede önemli roller üstlendiğini belirtti.

Çakır, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Evinde anne, iş yerinde çalışan ve toplumda ise saygın bir fert olan kadınlarımız, gerek toplumda ve gerekse de ailede, önemli roller üstlenmektedir. Gerek dinimiz İslam, gerek medeni hukukumuz ve gerekse de gelenek, görenek ve adetlerimiz kadına büyük önem vermektedir. Aile kurumunun temel taşı olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Belediye tarihinde ilk defa hanımlara yönelik Zaviye Mahallesinde yaptığımız Kadın Kültür ve Spor Merkezinin yakın bir zamanda hizmete gireceğini müjdelemek istiyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement