81 İl Gezdi, 2 Bin 600 İnsana 4 Bin Adet Hediye Dağıttı - Son Dakika
Güncel

81 İl Gezdi, 2 Bin 600 İnsana 4 Bin Adet Hediye Dağıttı

Siirtli seyyah olarak bilinen Vehip Emrah, 81 ili gezerek memleketinin ürünlerini tanıttı.10 yılda 2 bin 600 insana ulaşarak 4 bin hediye dağıtan Emrah, "Hedefim 5 yıl içinde 40 ülkeyi gezip 10 bin adet hediye dağıtmaktır" dedi.

18.05.2013 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirtli seyyah olarak bilinen Vehip Emrah, 81 ili gezerek memleketinin ürünlerini tanıttı. 10 yılda 2 bin 600 insana ulaşarak 4 bin hediye dağıtan Emrah, "Hedefim 5 yıl içinde 40 ülkeyi gezip 10 bin adet hediye dağıtmaktır" dedi.

Siirtli seyyah Vehip Emrah, toplam 81 il 265 ilçe gezdiğini ve çoğuna 20-30 defa gittiğini belirtti. Son 10 yılda Siirt'in tanıtımı için 2 bin 600 insana hediye dağıttığını kaydeden Emrah, "Bugün dağıttım altı adet hediye ile 4 bininci hediye dağıtıma ulaştım, dağıttım hediyelerin tümü Siirt'in tanınmış ürünleri olan Siirt fıstığı, memengiç kahvesi, bıttım sabunu, zivzik Nar suyu, Siirt mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan perde pilav tenceresi ve Siirt tanıtım kitabını kapsıyor. Hediye dağıttım insanlar arasında başta Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, muhterem eşi ve Siirtlilerin gelini Emine Erdoğan hanımefendi, muhalefet liderleri, tanınmış birçok ünlü bürokrat, generaller, iş adamları, acenteler, turist kafilesi, esnaf, tüccar, memur, işçi bulunuyor. Bunun yanı sıra Cidde Başkonsolosu, Kuzey Irak'ın Erbin konsolosu da bulunuyor. Son 10 yıl içinde onlarca televizyon gazete ve yayın ajanslarıyla temasa geçerek hem Siirt'in tanıtımın yaptım hem de hediyeleşme kültürünü hissettirmeye çalıştım" dedi.

"HEDİYE DAĞITARAK TOPLUMSAL BARIŞA DA KATKI SAĞLIYORUM"

Kendisini gönüllü bir kültür elçisi olarak gördüğünü aktaran Emrah, Türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu toplumsal barışın sağlanması için de gayret gösterdiğini anlattı. Emrah, "Ben gönüllü bir kültür elçisi olarak son 10 yılda ülkemizin 81 iline gittim. Hem Siirtlilerin izini sürdüm. Toplumsal barışın sağlanması için görüştüğüm insanların ortak beklentisi artık akan kanın durmasıdır. Hediye dağıtarak hem Siirt'i tanıttım, hem de doğu ile batı arasındaki köprünün sağlanmasına önem verdim. Sadece İstanbul'a 42 defa, Ankara'ya 34, İzmir 30, Karadeniz illerine 20, Akdeniz illerinden Antalya ve Mersine 24'er kez gittim. Gezilerime 21 yıldır hiç ara verilmeden sürüyor. Son 10 yılda ise hediye dağıtarak başladım. Allah ömür verirse bundan sonra ülke gezilerime yurtdışı gezilerimi katmak istiyorum. Hedefim 10 yılda 40 ülkeyi ziyaret edip 5 bin insana ulaşarak 10 bin adet hediye dağıtma standardını yakalamaktır" diye konuştu.

Siirtli Emrah, Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Mehmet Nuri Yardım'a verdiği 6 adet Siirt ürününün bulunduğu hediye paketi ile 2 bin 600'üncü insana da ulaşarak, 4 bininci hediyesini dağıttığını söyledi.

Siirt'in tanınmış birçok önemli ürünü olduğunu ifade eden Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Mehmet Nuri Yardım, dağıtılan hediyenin insanlar arasındaki küslüğü, kırgınlığı ortadan kaldırdığını ve Siirt'in tanıtımına zemin hazırladığını da söyledi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 81 İl Gezdi, 2 Bin 600 İnsana 4 Bin Adet Hediye Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement