Aa'nın "Yılın Fotoğrafları" Oylaması - Son Dakika
Güncel

Aa'nın "Yılın Fotoğrafları" Oylaması

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

27.12.2017 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Belovacıklı, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasında, "Haber" kategorisinde Wisam Hashlamoun'un "Direnişin simgesi 16 yaşındaki çocuk", "Yaşam" kategorisinde Cem Öksüz'ün "Türk Yıldızları İzmir'de, "Spor" kategorisinde ise Abdullah Coşkun'un " Türkiye'nin sevinci" ile Mario Strmotic'in "Bünyamin Sezer" başlıklı fotoğrafları için oy kullandı.

Belovacıklı'ya, Milliyet Fotoğraf Servisi Müdürü Bünyamin Aygün de eşlik etti.

"Fotoğrafın, tek başına haberi oluşturan bir öge olduğuna inanıyorum"

Belovacıklı, fotoğrafın, tek başına haberi oluşturan bir öge olduğuna inandığını dile getirerek, fotoğrafı; haberi tamamlayan bir unsur gibi değil, haberin kendisi gibi düşünmek gerektiğini ifade etti.

Anadolu Ajansı'ndan, çok geniş bir yelpazede, çeşitli açılardan fotoğrafların geldiğine değinen Belovacıklı, "Özellikle uluslararası düzeyden gelen fotoğraflar bizi zenginleştirici bir düzeye ulaştı." dedi.

Gazetelerinde fotoğraf kullanırken genel olarak "tansiyonu" tutup tutmadığına, gündemi yakalayıp yakalamadığına, haberi bütünleyip bütünlemediğine baktıklarının atını çizen Belovacıklı, AA'nın oylamasında yer alan fotoğrafların çoğunu ise gündem toplantılarında tartıştıklarını anlattı.

Belovacıklı, bu yılki oylamada yer alan fotoğrafların, "farkedilebilecek nitelikte" olduğuna işaret ederek, "Bunların içinde 'Bunları görmüştük.' dediğimiz fotoğraflar öne çıktı bizim için. Geçtiğimiz yıl içinde aklımızda kalan, döneme damgasını vuran fotoğraflar ki bunlar hem Türkiye açısından hem de dünya açısından önemli fotoğraflar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa'nın 'Yılın Fotoğrafları' Oylaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement