ABD Adana Başkonsolosu Şanlıurfa Belediyesi'nde - Son Dakika
Yerel

ABD Adana Başkonsolosu Şanlıurfa Belediyesi'nde

ABD Adana Başkonsolosu Şanlıurfa Belediyesi\'nde

Amerika'nın Adana Başkonsolosu John Espinoze Şanlıurfa Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe ile görüştü.

14.05.2013 14:46

Amerika'nın Adana Başkonsolosu John Espinoze Şanlıurfa Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe ile görüştü. Espinoze'ye Yücetepe, Şanlıurfa'nın önemli tarihi yerleri, Atatürk Barajı, Şanlıurfa'nın konumu ve tarımı hakkında bilgi aktardı.

Şanlıurfa'nın Göbeklitepe,

Harran Balıklıgöl"ün yanı başındaki arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan, 12.Bin yıllık Dünyanın en eski heykelinin ve

eser sayısı bakımından Türkiye'nin 5. büyük müzesi olan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi'nde sergilendiğini ifade eden Yücetepe,

yüzyılın en önemli arkeolojik keşfi olarak kabul edilen, 12.Bin yıllık Dünyanın En Eski Tapınağı: Göbeklitepe ve aynı döneme ait olduğu tespit edilen birçok sit alanı ile Urfa'nın Dünyada en çok arkeolojik kazı yapılan yer niteliğini hala koruduğunu söyledi.

Sahip olduğu özgün kültür varlıkları bakımından Urfa şehir merkezi, Göbeklitepe ve Harran'ın, Dünya kültür mirası aday listesine alındığını hatırlatan Yücetepe, Urfa, ilkel dinlerden, çok tanrılı ve tek tanrılı dinlere ait inançların ve bu inançlarla bağlantılı kültürlerin binlerce yıl yoğrulduğu, kaynaştığı tarihi bir kent olarak kültür ve inanç turizminde birçok peygamberi bağrından çıkarttığını belirtti.

İlk tarımın yapıldığı verimli toprağı ile geçmişte Mezopotamya'nın, bugün ise GAP'ın başkentini, Türkiye'nin en büyük ve dünyanın 6'ncı büyük barajı olduğunu belirten Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe "Tarihle yoğrulan ve her arkeolojik bulguda tarihin yeniden yazılmasına vesile olan, Dantel dantel işlenmiş geleneksel mimari yapılara sahip dünyanın en eski kentini, medeniyetlerin ve uygarlıkların buluştuğu, kaynaştığı ve bir müzeye sığmayacak kadar, keşfedilmeyi bekleyen mozaiklerin olduğu bir kenttir. Bu yüzdendir ki Şanlıurfa Mozaikler Şehri olarak bilinir" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ABD Adana Başkonsolosu Şanlıurfa Belediyesi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement