ABD Merkez Kuvvetler Komutanı, İsrail'de askeri yetkililerle temaslarda bulundu - Son Dakika
Güncel

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı, İsrail'de askeri yetkililerle temaslarda bulundu

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Michael Kurilla, İsrail'i ziyaret ederek askeri yetkililerle görüştü.

16.11.2022 22:51  Güncelleme: 23:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Michael Kurilla, İsrail'i ziyaret ederek askeri yetkililerle görüştü.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre General Kurilla, Nisan 2022'de göreve gelmesinden bu yana İsrail'i dördüncü kez ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında, Kurilla ve İsrailli askeri yetkililer, Lübnan sınırındaki Ra's en-Nakura bölgesinde "Mavi Hattı" gezdi ve ardından Golan Tepeleri boyunca İsrail- Suriye sınırındaki bölgeyi ziyaret etti.

CENTCOM Komutanı Kurilla, bu ziyaretlerde, Lübnan'da Hizbullah'ın, Suriye'de de İran'ın faaliyetleri hakkında bilgilendirildi.

Kurilla, ardından İsrail Genelkurmay Başkanı General Aviv Kohavi başkanlığında, Suriye cephesinde yaşanabilecek olumsuz gelişmelerin önlenmesine yönelik İsrail ordusunun faaliyetleri konusunda operasyonel ve istihbarat içerikli bir seminere katıldı.

Ziyaret boyunca Kurilla ve İsrailli askeri yetkililer, entegre hava ve füze savunma sistemleri ile bölgesel güvenliği geliştirme fırsatlarını ele aldı.

Daha sonra ABD'li askeri yetkili, F-35 uçaklarının konuşlu olduğu İsrail'in güneyindeki Nevatim Hava Üssü'nü ziyaret etti.

Kurilla, üste yaptığı açıklamada, "İsrail burada, Nevatim Hava Kuvvetleri Üssü'nde dikkate değer ölçüde etkileyici bir hava gücü kabiliyetine sahip olduğunu gösteriyor. İsrail Hava Kuvvetleri, son teknoloji sistemler, en üst düzeyde profesyonellik ve birinci sınıf savaş kabiliyeti ile üst düzey hava gücünü koruyor."

İsrail Genelkurmay Başkanı Kohavi de "ABD ordusuyla yakın iş birliğinden duyduğu memnuniyeti" ifade ederek, "İstihbarat toplamak ve tehditleri engellemek için tüm cephelerde birlikte çalışıyoruz. Orta Doğu'da, özellikle İran kaynaklı tehditler başta olmak üzere ortaya çıkan tehditlere karşı hazırlanıyor ve ortak askeri becerilerimizi geliştiriyoruz." dedi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı, İsrail\'de askeri yetkililerle temaslarda bulundu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Merkez Kuvvetler Komutanı, İsrail'de askeri yetkililerle temaslarda bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement