ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e Taşımasına Tepki - Son Dakika
Güncel

ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e Taşımasına Tepki

Bolu'da, ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını tepki gösterildi.

11.05.2018 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da, ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını tepki gösterildi.

Bolu'da İnsan Hakları ve Hizmet Derneği (İHH) üyeleri, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla cuma namazının ardından Bolu Belediyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar adına Bolu İHH Başkanı Fethi Sarımsakcı açıklama yaptı.

Açıklamasında, ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına tepki göstermek, Filistinli vatandaşların düzenlediği "Büyük Dönüş Yürüyüşü"ne destek vermek ve Fransa'da Kur'an-ı Kerim hakkında yayımlanan bildiriyi lanetlemek için meydanlarda olduklarını ifade eden Sarımsakcı, "Filistinliler, kadınlarıyla ve çocuklarıyla son bir aydır 'Büyük Dönüş Yürüyüşü' gerçekleştiriyorlar. İşgalci İsrail ise ateş açıp masum insanları, çocukları ve yaşanan olayları dünyaya aktarmak isteyen basın mensuplarını şehit ediyor. Olayların başlangıcından bugüne kadar İsrail askerlerinin kurşunlarıyla ve müdahalesiyle 48 kişi şehit edildi, 8 binin üzerinde kişi de yaralandı." diye konuştu.

Kudüs ve Filistin'in 1948 yılından beri hukuksuz olarak kurulan İsrail'in işgali altında olduğunu belirten Sarımsakcı, şöyle konuştu:

"Siyonist İsrail devleti, Kudüs'ü hukuksuz bir şekilde tüm uluslararası anlaşmalara aykırı olarak başkent yapmak istemektedir. Kim hangi kararı alırsa alsın Kudüs İslamındır ve Kudüs bizimdir. Kudüs sahipsiz değildir. Kudüs, Mekke ve Medine'den sonra, bütün Müslümanların kutsal bildiği Mescid-i Aksa'ya ev sahipliği yapmaktadır. Şimdi ilk kıblemize, Peygamber Efendimizin İsra yürüyüşüne çıktığı, çevresi mübarek kılınan, peygamberler mirası bu beldeye sahip çıkma zamanıdır."

Bugün burada ve tüm Türkiye'de Kudüs dostlarıyla birlikte ABD'nin ve İsrail'in hukuksuz uygulamalarına karşı çıktıklarını da sözlerine ekleyen Sarımsakcı, "Tüm Filistin ve Kudüs sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve İsrail'in attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e Taşımasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement