Adıyaman'da Ki 1 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da Ki 1 Mayıs Kutlamaları

Adıyaman\'da Ki 1 Mayıs Kutlamaları

Adıyaman’da bu yıl 1 Mayıs kutlamaları iki farklı mekanda gerçekleştirildi.

01.05.2014 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da bu yıl 1 Mayıs kutlamaları iki farklı mekanda gerçekleştirildi.

Türk-İş ve Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikalar ile Adıyaman İşçi Birliği üyesi sendikalar 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlamalarını Sakarya Caddesi Vali Yücel Özbilgin Parkı Önünde gerçekleştirdi. Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri ise Mahmut Gürbüz Cami yanındaki alanda kutlamalar yaptı.

Sakarya Caddesi'ndeki kutlamalar Petrol-İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Ali Tırpan'ın açış konuşmasıyla başladı. Tırpan, emekçilerin hak ve özgürlük taleplerine kulak verilmesi gerektiğini belirterek, emek karşıtı politikaların ekonomik refah ve toplumsal barış getirmeyeceğini vurguladı.

Türkiye Kamu-Sen Adıyaman Temsilcisi Şemsettin Ağar ise konuşmasında, 1 Mayıs'ın hesaplaşma günü olmadığını, çalışanların sorunlarının gündeme taşındığı ve çözümlerin bulunduğu gün olması gerektiğini kaydetti.

Adıyaman İşçi Birliği adına konuşan İsmail Özkan, insan onuruna yakışır işin herkesin hakkı olduğunu, işsizliğin önlenmesi gerektiğini söyledi.

Tümköy-Sen Şube Başkanı Ramazan Gökay da, işçi ve emekçiye saygı gösterilmesi gerektiğini, çiftçinin, üreticinin hakkının gasp edilmemesi gerektiğini ifade ederek, 1 Mayıs İşçi Bayramını kutladı.

Konuşmalar sonrası mahalli sanatçıların söylediği türkülerle halaylar çekildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Ki 1 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement