Afad Afyonkarahisar Insarag Sertifikasını Kazandı - Son Dakika
Güncel

Afad Afyonkarahisar Insarag Sertifikasını Kazandı

AFAD Afyonkarahisar Arama Kurtarma Birliği, Birleşmiş Milletler Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Grubu'nun (INSARAG) yaptığı sınavı başarıyla tamamlayarak Türkiye'nin 6. akredite edilmiş ekibi oldu.

22.12.2017 20:21

AFAD Afyonkarahisar Arama Kurtarma Birliği, Birleşmiş Milletler Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Grubu'nun (INSARAG) yaptığı sınavı başarıyla tamamlayarak Türkiye'nin 6. akredite edilmiş ekibi oldu.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Grubundan (INSARAG) aldığı yetkiyle, AFAD arama kurtarma birliklerini akreditasyon çalışmalarına devam ediyor.

Afyonkarahisar AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Grubunun 19-21 aralık tarihlerinde yaptığı INSARAG akreditasyon sınavını başarıyla geçerek sertifika aldığını söyledi.

Buldan, INSARAG'ın BM üye ülkelerin resmi afet müdahale kurumlarıyla arama kurtarma çalışmalarında yer alan sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu ağ olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"INSARAG ağı, ihtiyaç olan bölgelere üyelerinin hızla ulaşmalarını ve verimli bir çalışma gerçekleştirmeleri için gereken koordinasyonu sağlamaktadır. Arama kurtarma ekipleri, yapılan sınavlar ile INSARAG standartlarına göre 'ağır arama kurtarma ekibi' ve 'orta ölçekli arama kurtarma ekibi' olarak sınıflandırılıyor. Üyelik kriterleri ile ekiplerin sınıflarını belirleyen yeterlilik, teçhizat gibi spesifik kriterler yayımlanan kılavuzlarda yer alıyor. Göreve sevklerinden itibaren afet ve acil durum mahallinde arama kurtarma ekiplerinin kendi içinde ve ekip dışında yerli ve yabancı diğer ekipler arasındaki işbirliği ve koordinasyon kapasiteleri ile ani gelişen olaylar karşısında verilen reflekslerin test edildiği sınavın sonunda başarılı olan arama ve kurtarma birliklerimize Ulusal INSARAG Sertifikası veriliyor."

Buldan, AFAD Afyonkarahisar Arama Kurtarma Birliğinin INSARAG sınavını başarılıyla tamamlayarak İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum ve Sakarya'dan sonra Türkiye'nin akredite edilen 6'nci ili olduğunu kaydetti.

INSARAG belgesiyle AFAD Afyonkarahisar Arama Kurtarma Birliğinin ulusal akreditasyon sürecini tamamlayarak hak ettiği yere ulaştığını belirten Buldan, birliğin ulusal ve uluslararası arama kurtarma faaliyetlerinde öncü ve koordinatör ekip görevini yürüteceğini vurguladı.

Afad Afyonkarahisar Insarag Sertifikasını Kazandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afad Afyonkarahisar Insarag Sertifikasını Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement