Agitpa Genel Kurulu İstanbul'da Toplanacak - Son Dakika
Güncel

Agitpa Genel Kurulu İstanbul'da Toplanacak

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) 22.Genel Kurulu, 29 Haziran'da İstanbul'da toplanacak.

13.05.2013 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) 22. Genel Kurulu, 29 Haziran'da İstanbul'da toplanacak.

TBMM Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, TBMM'nin evsahipliğinde 29 Haziran-3 Temmuz arası yapılacak Genel Kurul'a, 57 ülkeden 360 yabancı parlamenter, yabancı misyon şefi, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve basın mensubunun katılması bekleniyor.

Genel Kurul toplantısına davet edilenler arasında KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Arap Ligi Genel Sekreteri Nebil El Arabi, Filistin Ulusal Konseyi Başkanı Salim Zanoun, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği Başkanı Ahmet İbrahim El Tahir, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks, Geçici Arap Parlamentosu Başkanı Ahmet El Jarwan El Şemsi, Kosova AGİT Misyon Şefi Jean Claude Schlumberger, Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Abdüllatif bin Raşid El Zayani, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Halil Akıncı ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Genel Başkanı Süleyman Çelik de bulunuyor.

Açılışına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da davet edildiği belirtilen Genel Kurul'un ikinci gününde ise "Diyalog ve İşbirliğinin Artırılması: Irkçılık, Yabancı Düşmanlığı ve Hoşgörüsüzlüğe Karşı Dünyaya Ortak Bir Mesaj" konulu konuşmalar yapılacak. Bu bölüme Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Rum Ortodoks Patriği I. Bartholomeos Dimitris Arhondonis, Türkiye Ermenileri Partiği Genel Vekili Ruhani Meclis Başkanı Başpiskopos Aram Ateşyan, Türk Musevi Cemaati Hahambaşı Rav İzak Haleva, Süryani Katolik Kilisesi Korepiskopos Yusuf Sağ da davet edildi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Agitpa Genel Kurulu İstanbul'da Toplanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement