Ahmet Kaya Halkevi'nin Adının Değiştirildiği İddiası - Son Dakika
Güncel

Ahmet Kaya Halkevi'nin Adının Değiştirildiği İddiası

Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, "Ahmet Kaya tüm toplumun olduğu gibi benimde çok saydığım ve zaman zaman da dinlediğim, değerli bir sanatçımız.

08.03.2018 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, "Ahmet Kaya tüm toplumun olduğu gibi benimde çok saydığım ve zaman zaman da dinlediğim, değerli bir sanatçımız. Dün iddia edildiği gibi Ahmet Kaya'nın ismini kaldırmamız söz konusu değil." dedi.

İçişleri Bakanlığınca Batman Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Aksoy, tadilatı tamamlanan Ahmet Kaya Halkevi'nde incelemelerde bulundu.

Aksoy, HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verdiği önerge ile gündeme getirdiği Ahmet Kaya Halkevi'nin adının kaldırıldığı yönündeki iddianın doğru olmadığını belirtti.

"Ahmet Kaya tüm toplumun olduğu gibi benimde çok saydığım ve zaman zaman da dinlediğim, değerli bir sanatçımız." diyen Aksoy, şöyle konuştu:

"Dün iddia edildiği gibi Ahmet Kaya'nın ismini kaldırmamız söz konusu değil. En azından sanata, sanatçıya olan saygının gereği budur. Konudan haberdar olduktan sonra rahmetli Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya Hanımefendinin üzüntüsünü de paylaşmak isterim. Ortada çok iyimser bir değerlendirmeyle bir yanlış anlaşılma var. Dört tane halkevimiz vardı ama bunlar fiziki koşuları, hijyen koşullar, mimari standartları çok kötüydü. Bunların tamamını revize edip elden geçirdik. Bu aşamada Ahmet Kaya Halkevi'nin levhası da indi. Halk evlerinin nerede bulunduğunun bilinmesi açısından halkevlerinin başına bulundukları mahallenin ismini de ekledik. Ahmet Kaya Halkevi'nin adı şimdi Huzur Mahallesi Ahmet Kaya Bilgievi oldu."

Açılışa eşi Gülten Kaya da davet edilecek

Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya'nın açılışa davet edilmesine yönelik soruya ilişkin Aksoy, şunları kaydetti:

"Elbette davet ederiz, bundan gurur da duyarız. Gülten hanımın bu konuyla ilgili bilgi kirliliğine dayalı olan üzüntüsünden ben de üzüldüm. Bir vatandaş olarak Ahmet Kaya'nın isminin bir tesisten kaldırılmış olsa vatandaş olarak ben de üzülürdüm. Kendilerini aradım durumu izah etmek, bir nebze de olsa üzüntülerini azaltmak için ancak telefonlarına ulaşamadım. Gülten hanım arzu ederlerse kendilerini konuk etmekten memnun oluruz. 10 gün içerisinde bu tesislerimiz eskisinden farklı olarak bütün tesisatlarıyla, bilgisayar, kitap, derslikleriyle 10-15 gün içerisinde inşallah hizmete hazır hale gelecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ahmet Kaya Halkevi'nin Adının Değiştirildiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement