AK Parti İl Başkanı Tüfenkci."Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a... - Son Dakika
Yerel

AK Parti İl Başkanı Tüfenkci."Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a...

"Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a Malatya'nın teşvik sisteminden en iyi şekilde istifade etmesi talebimizi ilettik, bakanlarımız da bu konuda gerekli desteği vereceklerini ifade ettiler" dedi.

29.01.2012 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci,

"Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a Malatya'nın teşvik sisteminden en iyi şekilde istifade etmesi talebimizi ilettik, bakanlarımız da bu konuda gerekli desteği vereceklerini ifade ettiler" dedi.

Tüfenkci, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen hafta içinde AK Parti Malatya Milletvekilleri, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sami Payza ile birlikte, Ankara'daki temasları doğrultusunda, Malatya'nın teşvik sisteminden en iyi şekilde istifade etmesi için Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ı, ardından da Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ı ziyaret ettiklerini ifade etti.

Malatya'nın teşvikten en iyi şekilde istifade etmesi taleplerini Çağlayan ve Yılmaz'a ilettiklerini bildiren Tüfenkci, bakanların gerekli desteği vereceklerini ifade ettiğini söyledi.

Şimdiye kadar teşviklerden azami faydalanan ve bunun da semeresini alan bir il olan Malatya'nın sanayisinin yeni ayağa kalktığını ve yürümeye başladığını, bunun akamete uğramamasını istediklerini kaydeden Tüfenkci, "İnşallah Başbakan'ımızın da taktiri ile Malatya teşvikte bölge illerinden geri kalmayacak" diye konuştu.

Malatya'nın büyükşehir olma talebine de değinen Tüfenkci, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Genel Müdürlüğünü de ziyaret ettiklerini belirterek, "Genel Müdürümüz Malatya'nın il nüfusunun büyükşehir olmak konusundaki gerekli 750 bin il nüfusu şartına da uyduğunu ifade ettiler. Zaten Malatya çoktan büyükşehiri hak ediyordu. Yasa çıktığında Malatya da 12'inci il olarak büyükşehir statüsüne kavuşmuş olacak" dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğünü de ziyaret ettiklerini ifade eden Tüfenkci, Göztepe Mahallesi'nin çevre yoluna bağlanması konusunda taleplerini Genel Müdüre ilettiklerini anlattı.

Bülent Tüfenkci, "Göztepe Mahallesi'nin Battalgazi Kavşağı'ndan çevre yoluna bağlandığı yola Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürlüğü izin vermiyordu. Trafiği tehlikeye sokması söz konusu, deniliyordu. Kavşaktan daha ileriden bu mahallemiz yola bağlanacaktı. Biz yakın yerden bağlanması noktasında Karayolları Bölge Müdürlüğünün çalışma yapmasını istedik" ifadelerini kullandı.

Ertelenen AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı Kongresi'nin sorulması üzerine Tüfenci, "Geçen perşembe Genel Merkez'imiz tarafından iptal edilen kongrede aday olan iki kişi Ankara'ya çağrıldı. Orada Merkez İlçe Başkanlığına adaylardan Osman Güder'in ataması yapıldı. Osman Güder kısa zamanda kendi yönetimini oluşturacak ve kongreye Genel Merkez'imizin belirleyeceği bir tarihte gidilecek" dedi.

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti İl Başkanı Tüfenkci.'Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement