AK Parti Kahramanmaraş "İl Danışma Kurulu" Toplantısı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Kahramanmaraş "İl Danışma Kurulu" Toplantısı

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, "Türkiye PKK ile mücadele ediyor gözüksede, Türkiye PKK'nın arkasındaki daha büyük bir yapıyla ve daha stratejik bir akılla mücadele ediyor" dedi.

02.01.2012 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, "Türkiye PKK ile mücadele ediyor gözüksede, Türkiye PKK'nın arkasındaki daha büyük bir yapıyla ve daha stratejik bir akılla mücadele ediyor" dedi.

Ünal, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Kahramanmaraş "İl Danışma Kurulu" toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin PKK'nın arkasındaki derin güçlerle mücadele ettiğini dile getirdi.

Şırnak'ın Uludere'de 35 vatandaşın kaybına yol açan elim hadisenin hiç bir gerekçeyle hiç bir sebeple açıklanamaz bir olay olduğunu vurgulayan Ünal,

"Uludere ile ilgili, devletimiz gerekli araştırma, soruşturma ve incelemeyi yapmaktadır. Biz 150 yıldan beri bu milletin bölünmemesinin, parçalanmamasının ve bu milletin ayağa kalkmasının mücadelesini veriyoruz. Bizim millet diye tabir ettiğimiz etnik kimlik midir. Hayır. Bizim millet diye tabir ettiğimiz bu sınırlar içerisinde yaşayan hakları ve özgürlükleri devletin teminatı altında olması gereken ve birini öbüründen ayrı tutmadığımız ve her birinin siretine ve hikayesine baktığımız insandır" dedi.

"Terörle teröristi, vatandaşlar hak özgürlük ve demokratikleşmeyi, ayrı ayrı düşünmemiz gerekiyor" diyen Ünal, Şırnak'ta bir siyasi partinin orada yaşanan elim bir hadise üzerinden nasıl siyaset yapmaya çalıştığını, nasıl bir provokasyon oluşturduğunu ve oraya dışarıdan topladıkları insanların orada nasıl bir gerilim oluşturmak için çaba sarf ettiklerini gördüklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir kere Uludere Kaymakamımız çok sevilen bir insan. Halkla bütünleşmiş bir kaymakam. Provokasyon sonucu dışarıdan gelen provokatörler ki, Uludere halkı ve Günyazı Köylüleri kaymakamımızı korudular, çembere aldılar buna rağmen maalesef kaymakamımız kafasından ağır bir darbe sonucu yaralandı. Bir linç girişimi atlattı. Kendisini hastanede ziyaret ettik. Gördük ki, orada bir siyasi partinin grup başkanvekili sürekli provokasyon yapıyor. "Burada devlet istemiyoruz. Burada hükümet istemiyoruz" diye. Uludere'de bakılması gereken asıl husus, provokatörle samimi vatandaşı birbirinden ayırmaktır. Teröristle samimi vatandaşımızı bir birinden ayırmaktır. Geçmişte bölgede, maalesef halka terörist muamelesi yapıldı. Örgütle devlet arasında kalan vatandaşlar çok büyük acılar çektiler. AK Parti iktidarıyla birlikte de bu da sona erdi. Ama bu elim olay, hepimizi çok üzdü. Yine Şırnak'ta provokatörlerin provokasyonları sonucunda insanların taziye çadırlarını terk edip evlerine gittiler. Evlerinde taziyeleri kabul ettiler. Bizde cenaze sahiplerini evlerinde ziyaret ettik. Taziyelerimizi sunduk. Bizleri bağırlarına bastılar."

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Kahramanmaraş 'İl Danışma Kurulu' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement