AK Parti Konya Teşkilatı'ndan Alanya'da Eğitim Semineri - Son Dakika
Yerel

AK Parti Konya Teşkilatı'ndan Alanya'da Eğitim Semineri

AK Parti Konya İl Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'inde katılımıyla Alanya'da 4 gün süren eğitim semineri düzenledi.

16.10.2012 14:01  Güncelleme: 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Konya İl Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve milletvekilleri de katılımıyla Alanya'da 4 gün süren eğitim semineri düzenledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi ile tüm belediye başkanları, il yönetimi, AK Parti ilçe yürütme kurulu üyeleri ve kadın ile gençlik kolları yürütme kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu seminerde konuşan Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun; seminerin amacını teşkilatlar arasındaki kaynaşma, dayanışma ve disiplini sağlama olarak özetledi.

"Aidiyetimiz, motivasyonumuz, kaynaşmamız, disiplinimiz ve yol arkadaşlığı için bu semineri yapıyoruz" diyen Sorgun, şunları kaydetti:

"Hele hele de üç büyük seçimin olduğu önümüzdeki döneme hazır olmamız için bu seminere büyük ihtiyaç vardı. Genel Başkanımız ve Başbakanımız, belediye seçimlerinde bizden 31 ilçenin de belediye başkanlığını istedi. Bu bağlamda çalışmanın, kaynaşmanın ve disiplinli olmanın tam zamanı diye düşünüyorum. Teşkilatlarımız, daha önce olduğu gibi yarın seçim olacakmış gibi heyecanlı, hiç seçim olmayacakmış gibi hazırdır."

-Milli Eğitim Bakanı Dinçer-

Seminerde "Neslin ve Geleceğin İnşasında Eğitim" başlıklı bir sunum yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, hükümet ve bakanlık olarak yürütülen eğitim çalışmaları ve gelecek dönemin planlaması hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Bakan Dinçer, "Milletimiz; hükümet ve bakanlığımızın adeta taş ustaları gibi yonttuğu eserlerimize yüzyıllarca sonra bile büyük bir hayranlıkla bakacak ve yararlanacak. Bakın 2001'den 2007'ye kadar parti programımızda yer alan ve milletimize verdiğimiz sözlerin yüzde 77'sini tutmuş bulunmaktayız. Bu inanılmaz bir rakam. Yine Türkiye üniversiteli istihdamda yüzde 72 ile bugün dünyada birinci durumda. Türkiye, dünyada kriz döneminde bile istihdamını arttıran birkaç ülkeden biri. Türkiye'de 2001'de lisede okullaşma oranı yüzde 51 iken 2011 itibarıyla bu oran yüzde 67'ye çıktı. Cumhuriyet tarihi boyunca bu ülkede yapılan derslik sayısı 354 bindi. Biz sadece 10 yılda 170 daha derslik yaptık. 2001'de bu ülkedeki okulların yalnızca yüzde 4'ünde bilgisayar vardı. Bugün 30 bin okulda 1 milyonun üzerinde bilgisayar ve bilgisayar laboratuvarı bulunuyor."

-MKYK Üyesi Hasibe Özlem Çepni-

AK Parti Genel Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Hasibe Özlem Çepni de seminerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çepni, "Seçim masa başında değil sahada kazanılır. Bu bağlamda bu eğitim programlarını parti olarak çok önemsiyoruz. Bu seminerin sonunda daha donanımlı, bilgili ve daha bilinçli bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

4 gün süren seminerin sonunda AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından, seminere konuşmacı olarak katılan isimlere "Mesnevi" hediye edilirken; tüm teşkilat mensuplarına da katılım sertifikası verildi.

Yayıncı: Murat Aslan - KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Konya Teşkilatı'ndan Alanya'da Eğitim Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement