AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydın Açıklaması

AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydın Açıklaması

AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydın, "Atatürk'ün ölümü bana göre en az Turgut Özal'ın ölümü kadar şaibeli ve düşündürücüdür" dedi.

13.11.2012 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydın, "Atatürk'ün ölümü bana göre en az Turgut Özal'ın ölümü kadar şaibeli ve düşündürücüdür" dedi.

AK Parti Manisa İl Tanıtım Medya Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydın, yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk devrinin en demokrat lideriydi. Hitler'in, Mussolini'nin ve Stalin'in olduğu bir dikta dünyasında çok partili demokrasinin özlemiyle serbest fırka gibi bir partiyi kurarak demokratlığını ve bir dünya lideri olduğunu kanıtlamıştır. Gerek ekonomik anlamda gerek siyasi anlamda özgürlüklere verdiği önemle mazlum dünya halklarınında örnek lideri olmuştur. Atatürk'ü statükolar değil dönüşüm ve değişim ilkeleri dünya lideri yapmıştır. Bizde onun gösterdiği yoldan ilerlemeye devam ediyoruz" dedi.

Atatürk'ün aynı zamanda sanayileşmeden ve bireyden yana gerçek bir lider olduğua vurgu yapan İsmail Aydın, "Atatürk'ün 1930'larda bugünkü ekonomik yapıyı görerek İzmir İktisat Kongresini gerçekleştirmesi, Türkiye İş Bankası'nın kurulmasına öncülük etmesi ve en önemlisi devletçi olmayan bireyi baz alan sokakta ki insana yönelik politikalar üreten Celal Bayar'ı Başbakanlığa taşıması bunlara en güzel örnektir. O günlerde bizzat kurdurmuş olduğu Fethi Okyar başkanlığındaki Serbest Fırka'nın en yakını gördüğü kişiler tarafından sabote edilmesi ve kapattırılması ittihat terakkicilerin bir oyunuydu. İttihat Terakkiciler hala varlıklarını sürdürmektedirler. İlginçtir Rahmetli Atatürk 1935 yılında İttihat Terakki ile Mason localarını kapattıktan sonra rahatsızlanmış ve 1938 yılının 10 Kasım'ında hayata gözlerini yummuştur. Atatürk'ün ölümü bana göre en az Turgut Özal'ın ölümü kadar şaibeli ve düşündürücüdür. Aslında bu konuların tüm teferruatıyla incelenmesi ve kamuoyuna gerçeklerin anlatılması gerekir. Atatürk'ü tanımak değil, yaşamak gerekir. Sokaklarda Atatürkçüyüz diye haykıranlar gerçekte ne kadar Atatürkçü olduklarını da tartışmamız gerekmektedir" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement