AK Parti Mardin Merkez İlçe Kongresi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Mardin Merkez İlçe Kongresi Yapıldı

AK Parti Mardin Merkez İlçe 4.olağan kongresi yapıldı.

02.01.2012 14:04

AK Parti Mardin Merkez İlçe 4. olağan kongresi yapıldı.

Atatürk spor salonunda düzenlenen kongreye, AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, Gönül Bekin Şahkulubey, Abdurrahim Akdağ, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, AK Parti İl Başkanı Lokman Sinanoğlu ve partililer katıldı.

Güler, kongrede yaptığı konuşmada, koalisyon hükümetlerin hizmet üretemediğini, hükümetin yaptığı hizmetin ülkeyi çok önemli konuma getirdiğini söyledi.

Vali olarak görev yaptığı 11 yılının koalisyon hükümetlerinde geçtiğini, koalisyon hükümetlerinin Türkiye'nin sıkıntılı dönemlerinde bırakın çare üretmeyi bırakıp gitmek zorunda kaldıklarını kaydeden Güler ama AK Parti döneminde ülkenin saygınlığını, refahını görebildiklerini bildirdi.

Uludere ilçesinde meydana gelen olayın herkesi üzdüğünü, yaşamını yitiren vatandaşların aile büyüklerinin devletleri ile hiç bir sorunlarının olmadığını ortaya koyarak büyüklük gösterdiklerini aktaran Güler, oradaki insanların, acılarını istismar eden, onların acılarını devlete isyan için araç olarak kullanmak isteyenlerin olduğunu anlattı.

Orada o ailelerinin büyüklerinin gerçekten büyüklük gösterdiğini ifade eden Güler, şöyle dedi:

"Devletleri, ordusu ve Mehmetçiğiyle hiç bir sorunlarının olmadığını ortaya koydular. Geride kalanlar, yaralılar, Türkiye Cumhuriyeti'ne emanet edildiler. Elbette ki emanete sahip çıkılacak. Maalesef bunlar terörle mücadelenin yarattığı sıkıntılardır. Maalesef bu mücadele içinde böyle kazalar ve talihsizlikler var. Ama şunu söylemek lazım, o insanların devletle sorunları yok. Bir devlet kendi içinde alternatif bir yapılanmaya, ayrı bir hukuk yaratmaya asla seyirci kalamaz. Elinde silah bu devletin gücüyle çatışmak isteyenlerle asla seyirci kalamaz. Türkiye ne zaman normalleşmeye doğru gitse Türkiye'nin önüne bir şey çıkarılıyor. Bu son olayda işin adli ve idari soruşturması devam ediyor. Ben mutlaka buna benzer oyunların varlığına inanıyorum. Çünkü olayın oluş tarzında devlet ile vatandaşı, masum insanlar ile güvenlik güçlerini karşı karşıya getirecek bir planlamanın maalesef varlığından şüpheliyim. Geçmişte biz bunları yaşadık."

Tek liste halinde gidilen kongrede, Murat Bayar geçerli oyların tamamını alarak merkez ilçe başkanlığına seçildi.

- MARDİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Mardin Merkez İlçe Kongresi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement