Ak Partili Mersinli Yanan Şehir Çöplüğünü İnceledi - Son Dakika
Yerel

Ak Partili Mersinli Yanan Şehir Çöplüğünü İnceledi

Ak Partili Mersinli Yanan Şehir Çöplüğünü İnceledi

AK Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli, geçtiğimiz günlerde yanan şehir çöplüğünde incelemelerde bulunarak, "Burada bir art niyet var."

14.08.2013 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli, geçtiğimiz günlerde yanan şehir çöplüğünde incelemelerde bulunarak, "Burada bir art niyet var. İnsanlar buradan oy alamadıklarını düşünüp çözüme kavuşturmak istemiyorlar. Ondan sonrada AK Parti'nin üzerine atıyorlar." dedi.

Ak Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yanan şehir çöplüğünde incelemelerde bulundu. Ak Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli eski belediye başkanları Adil Aygül ve Bülent Kar döneminde buradaki vahşi depolama alanının Develi Köyü'ne taşınmasının gündemde olduğunu, ancak bazı insanların Danıştay'a götürmesi nedeniyle bunun gerçekleşmediğini vurguladı.

4 yıl 5 aya önce seçilen MHP'li Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün çöplükle ilgili herhangi bir çalışmada bulunmadığını belirten BerkMersinli,"Bu sorunun çözülmesi için Ak Parti milletvekillerimizin öncülüğünde Ankara'da bakanlıklara gidildi. Gerekli krediler alındı. Ancak ondan sonra bir adım atılmadı. Burada prosedürü takip etmek Cengiz Ergün'ün görevidir. Buraya hizmet etmek istiyorsa, buradaki insanları kazanmak istiyorsa, insan gibi muamele yapmak istiyorsa, buradaki insanların da Manisa'da yaşadığına inanıyorsa bunu yapmalı. Ancak burasıyla ilgili bir kıpırdama ortada yok. Buradaki insanların çoğu Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden göç etmiş insanlardır. 76 milyon biriz diyoruz ama burada bir olmadığımızın bir göstergesi ortaya çıkıyor. Cengiz Ergün'ün de, MHP zihniyetinin de burada yaptığı çok çirkin. Buraya ne olursa olsun bir çözüm üretmek zorunda" dedi.

CHP'li Özgür Özel'in gelip eliyle gösterdiğini ifade eden Mersinli, "Biz insanız. Burada çevredeki insanlarla birlikte 20 bin kişiyi mahkum etmek doğru değil. Kokuyu bırakın, artık can ve mal güvenliği tehlikede. Bir de buraya Turgut Özal Mahallesi ismine vermişiz. Ülkemizin başbakanı ve cumhurbaşkanının ismini vermişiz. Ama ne yazık ki bu isme yakışır bir çözüm üretilmemiş. Manisa'daki birçok sivil toplum kuruluşu, esnaf odaları, tabip odası, eczacılar odası var. Kıytırık şeylerde eylem yapmayı biliyorlar. Kendilerini tatmin için yapmayacaklar, gelecekler buraya. Tabipler Birliği sağlık açısından endişe verici bir durum diyecek burada eylem yapacak, çöpün girmesine izin vermeyecek. Yıllardır o koltuklarda oturan insanlar var. Bu Laleli'de, Çarşı'da, Malta'da olsaydı çoktan çözülürdü. Burada bir art niyet var. İnsanlar buradan oy alamadıklarını düşünüp çözüme kavuşturmak istemiyorlar. Ondan sonrada AK Parti'nin üzerine atıyorlar. Gezi eylemleri için tencere tava çalan, ışık söndüren Manisalılar nerede. Turgut Özal Mahallesi'nde yaşayanlar bizim insanımız değil mi. Hikayeden işler yapacaksınız, İstanbul'da sizi ilgilendirmeyen bir şey için günlerce sokağa döküleceksiniz, 'hükümet istifa' diye bağıracaksınız. Herkes buraya gelecek ve bu işi çözmek zorundayız. Bu konuya bütün Manisalılar önem vermeli. Yoksa buradaki insanlar yanlış anlayacaklar. Burada 400 bin insanın kokusunu bu insanlar çekmek zorunda değil. Bu insanlar insan gibi yaşamak istiyor. Gerekirse gece burada kalırız" şeklinde konuştu.

Belediyenin her yere "Manisa Değişiyor" sloganı yazdığını ifade eden Mersinli, "Çöp kamyonlarında bile bu slogan yazıyor. İnsan biraz utanır. 'Manisa Değişiyor' yazan çöp kamyonları çöplüğe döküyor. Ben böyle değişimi kabul etmiyorum. Buradaki halkı yok saymak, Manisa'nın sorunlarına sorun katmaktır. Bu zihniyetten inşallah ilk seçimden kurtulacağız. Sivil toplum kuruluşları bu çöpün burada kaldırılması için belediyeye, hükümete gerekli baskıyı yapması lazım. Cengiz Ergün, gitsin bakanlık önünde yatıp kalksın ama bu sorunu çözsün. Buraya çöp kamyonları değil, itfaiye arabaları gelmeye başladı. Herhangi bir sıkıntı olmasın diye ürettikleri çözüm bu. Böyle bir çözüm olmaz. Böyle bir sorunla buradaki insanları baş başa bıraktığımız için kendimden utanıyorum" diye konuştu.

10 yıldır bu çöplükle uğraştıklarını belirten Turgut Özal Mahallesi Muhtarı İsmet Bakşi, "Burada asıl sorumlu Belediye Başkanı ve ilgili Bakanlıklardır. Bu çile çok can derdine düştük. Burası atom bombası etkisi yapacak. Manisalılara öfkeliyiz. Onlara bizi yalnız bıraktılar. İki gün önceki yangının dumanı Bornova'ya kadar gitti. Ama kimseden ses çıkmadı. Önümüzde seçim var. Eğer seçime kadar sorun çözülmezse bu mahallede bir insan dahi oy kullanmayacak" ifadelerini kullandı. Ayrıca Turgut Özal Mahallesi Muhtarı İsmet Bakşi Berk Mersinli'ye desteklerinden dolayı teşekkür etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partili Mersinli Yanan Şehir Çöplüğünü İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement